Спорт

Дамир Микец освојио сребрну медаљу на СП у гађању ваздушним пиштољем

Српски стрелац Дамир Микец освојио је сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на Светском првенству у Бакуу, саопштио је данас ССС.

Микецу је ово трећа појединачна медаља на светским првенствима, а претходне две је освојио у неолимпијској дисциплини МК пиштољ слободног избора (злато и сребро).

Микец је у квалификацијама освојио четврто место, али је у финалу стигао до сребрне медаље

Златну медаљу освојио је Кинез Бовен Чанг, док је бронза припала Кирилу Кирову из Бугарске.

Србија је у овој дисциплини имала још двојицу такмичара. Димитрије Гргић је у квалификацијама освојио 61. место, док је Душко Петров био 65. Србија је на крају у екипној конкуренцији освојила десето место.

„Медаља у појединачном такмичењу на СП је једино одличје ваздушним пиштољем које ми је недостајало у каријери. Пресрећан сам што сам испунио циљ, освојио медаљу коју сам много желео. Сем тога, то сам постигао на стрелишту које много волим и на коме сам остварио много успеха од 2015. године када сам овде у Бакуу постао шампион Европских игара и ваздушним и малокалибарским пиштољем“, изјавио је Микец после финала, пренео је ОСС.

Микец је олимпијску норму изборио почетком године, пошто је освојио титулу првака Европе.

Вучић честитао Микецу на освојеном сребру

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас стрелцу Дамиру Микецу на освојеном сребру на Светском првенству у Бакуу.

„Срдачне честитке нашем Дамиру Микецу на освојеном сребру на Светском првенству у Бакуу! Поносни смо на овај Ваш велики успех, који показује да Србија има достојне шампионе за највиша одличја у светском спорту. Хвала, Дамире“, написао је Вучић на друштвеној мрежи X (Твитер).

Српски стрелац Дамир Микец освојио је данас сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на Светском првенству у Бакуу.

Микецу је то трећа појединачна медаља на светским првенствима, а претходне две је освојио у неолимпијској дисциплини МК пиштољ слободног избора (злато и сребро).

Микец је олимпијску норму изборио почетком године, пошто је освојио титулу првака Европе.

 

Фото: Стрељачки савез Србије

Related posts

Обележен Дан МУП-а и Дан полиције на Тргу слободе

Новосадска ТВ

Први српски ручни механички сат “Лазар”

Новосадска ТВ

Вучић: Пробијено 58,83 одсто тунела „Иришки венац“, наставићемо да радимо вредно

Новосадска ТВ