Нови Сад

Радови на санирању штете су у завршним фазама

Елементарне непогоде у јулу изазвале су велику материјалну штету у многим местима широм Републике Србије, а Град Нови Сад је међу градовима који је претрпео највећу штету.

Радове на санирању настале штете реализују јавна и јавно-комунална предузећа Града Новог Сада на целокупној територији Града и они су у највећој мери у завршним фазама.

ЈКП ,,Градско зеленило“ Нови Сад је до данас имало укупно 2.910 интервенција, до сада је евидентирано 2.746 комада оборених стабала, а на маил-ове и телефоне евидентирано је 4.030 пријава грађана.

У новосадским парковима радови на санирању штете су у највећој мери завршени. Нови парк између Детелинаре и Новог насеља је отворен за посетиоце, отворени су и паркови Бистрица I и Бистрица II, као и Молинаријев парк у Петроварадину. У Дунавском парку су уклоњена оборена стабла и гране. Урађен је мониторинг грана у крошњама од стране стручњака са Института за низијско шумарство и заштиту животне средине и ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад на основу ког је данас у току је уклањање преосталих ризичних грана, те ће парк од сутра слободан за посетиоце. Сав биоотпад из Лиманског и Футошког парка саниран, а у наредном периоду биће вршени прегледи крошњи и уклањање потенцијалних ризичних грана како би паркови били проходни, што се очекује у наредним данима.

ЈКП ,,Чистоћа” Нови Сад отклонила је последице невремена из 186 улица и са 30 игралишта, а саниран је отпад из дворишта једне основне школе.

У вртићима Предшколске установе „Радосно детињство“ радови су току, већина биоотпада је уклоњена, тренутно се уклањају суве напукле гране у крошњама дрвећа.

ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад и поред обимног посла на уклањању последица насталих током два невремена ради и на редовним активностима из своје делатности, па тако и на сузбијању амброзије. Концентрација полена у ваздуху дупло мања од уобичајене за ово доба године, али и поред тога што је нижа од уобичајене може да изазове алергијску реакцију.

Подсећамо грађане Града Новог Сада који су претрпели штету на стамбеним објектима на територији Града Новог Сада од последица невремена, који до сада нису пријавили насталу штету, исту пријаве најкасније до 24. августа 2023. године.

Пријаве се подносе: у просторијама месних заједница од 08,00 до 20,00 часова; телефонским путем на бројеве телефона: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 064/8448-704, 064/8448-705, 021/4882-777 и 064/8448-706; електронским путем на e-mail адресе: dispecer@inspekcija.novisad.rs и osteceni.objekti@inspekcija.novisad.rs.

Такође, молимо грађане да пријаве штету у назначеном року, јер се пријаве које су упућене након предвиђеног рока неће разматрати, изузев у случајевима прописаним Законом.

Related posts

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ у Дому здравља “Нови Сад”

Новосадска ТВ

Вучић:Расписујем парламентарне изборе следеће недеље, биће одржани 17. децембра

Новосадска ТВ

Данас претежно облачно, температура до 6 °C

Новосадска ТВ