Политика

Петковић: Недопустив и забрињавајући бомбашки напад на имовину посланика Српске листе

Директор Канцеларије за косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да је бомбашки напад на имовину посланика Српске листе Зорана Максимовића из Ранилуга недопустив и забрињавајући и позвао међународну заједницу да помогну у расветљавању тог чина.

Петковић је у саопштењу истакао да у бомбашком нападу, до којег је дошло након серије притисака и провокација над српским народом јужно од Ибра, „тек пуком срећом нико није повређен“.

Нагласио је да се тај напад мора најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом јер „шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису базбедни у својим домовима, на свом кућном прагу“.

„Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада који не сме остати још један нерасветљен етнички инцидент“, поручио је Петковић.

Подсетио је да код Срба јужно од Ибра „никада неће избледети сећање на све страхоте које су преживели од стране екстремиста“ и навео да овакви инциденти „само враћају осећај страха и узнемирености у српску заједницу“.

Експлозивна направа бачена је на локал који се налази у саставу породичне куће посланика Српске листе у скупштини привремених приштинских институција Зорана Максимовића из Ранилуга.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић