Друштво

Вучић:У Србији плате и пензије расту брже од инфлације,неки то не желе да признају

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да једино у нашој земљи и можда у још једној европској плате и пензије расту брже од инфлације, а да је број запослених повећан за 510 000, али да то неки неће да признају.

Он је то рекао одговарајући на питање новинара у Прибоју да прокоментарише писање листа „Нова“ који наводи да за плату све мање може да се купи.

„Када изађете са неким бројевима и када неко не може да их демантује, као што је број километара аутопута, километара пруга, број запослених и када кажем да смо 2012. године имали 1.850.000 запослених, а да данас имамо 2.360.000 запослених, скоро 510.000 људи више запослених формално, којима се плаћају порези и доприноси, који не раде на црно, кад немате на то да одговорите, онда кажете ‘доста мање’ можете да купите, а на основу чега не знају ни они сами“, рекао је Вучић.

Он је навео да једино у нашој земљи и можда у још једној у Европи плате расту брже од инфлације, а да то није случај у Немачкој и Француској и да је онима који то оспоравају тешко да признају да је тако.

Додао је да они не желе да признају да се то постиже док траје рат на европском подручју, а Србија једина земља која није увела санкције Русији.

„Издржавате одређене политичке и економске консеквенце уместо неко да вам честита и каже да ипак ова земља успева не да живи, него да живи много боље него што је живела и да гради много више него што је градила. Не, него је само потребно да пронађемо нешто због чега ћемо сопствену земљу да критикујемо и нападамо“, рекао је Вучић.

Додао је да је захвалан свим људима са којима се сусрео данас током посете Прибоја и Прибојске бање, наводећи да зна да је за њих најважнија њихова земља и да је воле више од свега.

За Београд не бринем, важно ми је да подигнемо централну Србију и Војводину

Председник Вучић рекао је да Београд иде великом брзином напред и да у њему има пуно садржаја о којима је могло да се сања пре неколико година, али да је важно да се и централна Србија и Војводина подигну што више.

На питање новинара у Прибоју да прокоментарише оцену британског „Економиста“ да је Београд напредовао на листи градова најбољих за живот Вучић је навео да не брине за Београд, јер ће због одржавања међународне манифестације EXPO 2027 претећи многе градове.

„Погледајте како нам изгледа Београд на води, Променада, какве садржаје имате данас у Београду, то нисте могли да сањате пре пет и десет година“, рекао је Вучић.

Додао је да се у Београду много тога променило набоље, али да жели да тако буде и у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши.

„Да урадимо ту скијашку стазу у Новој Вароши и милион ствари коље нисмо успели да урадимо. Неке смои обећали, неке нисмо и зато је време да кренемо ту да испоручујемо најбоље резултате“, навео је он.

У Србији за 10 година 421 километар аутопутева, у БиХ 120 за 80 година

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у Србији у последњих 10 година изграђен 421 километар аутопутева пуног профила, што је два пута више него у целој Босни и Херцеговини од 1945. године до сада.

Он је тако одговорио на питање новинара у Прибоју да прокоментарише писање бошњачких медија у Сарајеву у којима се исмева изградња полупрофилног пута Ниш-Мерошина.

„Видео сам то у делу сарајевских и загребачких медија, мени се смеју око километара аутопутева. Спрдате се с тим колико је Србија изградила аутипутева, хајде да се играмо бројевима и чињеницама. За 10 година више у Вучићево време пуног профилла атуопута у Србији него у целој БиХ од 1945. наовамо па пута два“, истакао је Вучић.

Он је навео да у федерацији БиХ имају 120 километара аутопута.

„Дакле ја сам за четири године четири пута више аутопутева изградио него у Федерацији БИХ за 80 година и они се мени смеју“, рекао је Вучић и истакао да бројеви говоре све и да је аутопут у Федерацији преко Зенице и Какња грађен још у Титово време.

Навео је и да Република Српска има око 115 или 120 километара аутопута.

На питање о томе да Слободан Герогијев тврди да је Вучић наводно наручилац спотова против независних медија и да он има доказе за то, Вучић је рекао да не зна о каквим спотовима је реч.

„Ваљда рачунају пошто они имају све време овога света да ништа не раде и да само твитују против мене нешто, да сви остали имају времена на претек да само мрзе некога и ништа не раде. Само ви свој подсао радфите, ја ћу свој“, рекао је Вучић.

 

 

Related posts

Вучевић обишао Научно-технолошки парк у Нишу

Новосадска ТВ

Лучка Капетанија Нови Сад: Обуставља се пловидба каналом ДТД код Новог Сада због рушења железничког моста

Новосадска ТВ

ЈКП „Тржница“: Новосадски ноћни базар и Фенсерај укуса

Новосадска ТВ