Нови Сад

Дина Вучинић: Имамо преко 350 пријава за штету објеката и 80 за аутомобиле, око 40 вртића оштећено

Гостујући у “Новом јутру” на телевизији Пинк, чланица Градског већа за образовање, Дина Вучинић, рекла је да је у Новом Саду 28.000 домаћинстава било без струје, и да је сада без електричне енергије 3.000 домаћинстава, а то ће бити решено у наредним данима. Битно је да је водоснабдевање било добро, рекла је Дина Вучинић.

У Новом Саду људи од среде 24 часа на терену

-Ово не памте ни стари Новосађани да је задесило град. Када је ово невреме било између среде и четвртка мислили смо да ћемо све поправити, а онда нас је задесила тужна вест, између петка и суботе, где је од последица струјног удара преминуо 12-годишњи дечак и желим да изразим саучешће пороодици. Увели смо ванредно стање, било је потребно да ставимо све на располагање- од јавних предузећа до привредних субјеката. У Новом Саду људи од среде су 24 часа на терену. Не идите у паркове, јер су у лошем стању. Имали смо 28.000 домаћинстава без струје, а данас 3.000 домаћинстава. То је решиво у наредним данима. Битно је да је водоснабдевање било добро.

Вучинић је истакла да је током олуја функционисала хитна помоћ и домови здравља, чији објекти нису претрпели штету. Нагласила је да је око 40 објеката вртића ПУ „Радосно детињство“ претрпело мање или веће губитке на објектима.

-У најлошијем стању нам је пет школа, а највише је страдала школа „Десанка Максимовић“ у Футогу, где крова нема и „Јожеф Атила“ на Телепу. Први септембар ће јако брзо, ми то морамо све да санирамо. Настрадала је Петроварадинска тврђава, купола изнад сата је померена. Споменик природе копривић није успело да преживи олују, Новосадски сајам, СПЕНС. Имамо преко 350 пријава за штету објеката и 80 за аутомобиле. Ми смо обезбедили дежурство у месним заједница од 8.00 ујутру до 20.00 часова. Командант нашег Штаба је градоначелник Милан Ђурић и на његову иницијативу је уведено ванредно стање. Ми смо упутили позив Покрајини за помоћ и на јучерашњој седници премијер Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је 250 милиона динара издвојено за санацију штете у Граду- рекла је чланица Градског већа за образовање и додала да Управа за комуналне послове броји опреко 1.600 пријава од стране грађана, рекла је Вучинић за ТВ Пинк.

 

Related posts

Вучевић са амбасадорком Републике Грчке у Србији Маријом Леванти

Новосадска ТВ

Вучић: Идем вечерас у Њујорк, да пружим одговор онима који би да оптуже Србију

Новосадска ТВ

Вучић: Донећемо системске мере подршке и за свако новорођено пето и шесто дете

Новосадска ТВ