Нови Сад

Апел за рационалну потрошњу воде за пиће

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ се и ове године на време припремило за летњу сезону. Током летњих месеци, скоро сваке године бележимо увећану потрошњу воде у целом дистрибутивном систему за око 10 до 15 одсто од уобичајене. У појединим деловима града, потрошња је већа и за 40 одсто.

Током ноћи, у систем се пуштало и више од 1.600 литара воде у секунди, док је доток сирове воде до Фабрике воде био 1.300 литара у секунди. Упркос настојању да се врели дани дочекају спремно, постоји могућност да повремено дође до пада притиска у рубним деловима водоводне мреже као и на вишим спратовима стамбених зграда које немају хидропак.

Нерационална потрошња је евидентна, поготово у вечерњим сатима када је већина корнисика код куће. Услед ове појаве, ЈКП „Водовод и канализација“ сваке године, пред летње месеце апелује на суграђане да се одговорније опходне према овом најдрагоценијем ресурсу који није неисцрпан.

Обавеза нам је да грађане замолимо да буду солидарни како би сви становници имали довољно воде за пиће. Стога, апелујемо на кориснике да рационалније троше воду из градског водовода, да свакодневно учине нешто у свом домаћинству како би уштедели воду јер се на тај начин обезбеђује уредно водоснабдевање свих потрошача. Још једном подсећамо да пијаћа вода служи искључиво за пиће, кување и санитарне потребе.

ЈКП „Водовод и канализација“ је поставило две цистерне код Футошке пијаце и на Тргу слободе, на којима суграђани могу да се освеже током летњег периода. У случају преке потребе, још једна цистерна ће бити постављена на неку од најфреквентнијих градских локација. Када је реч о јавним чесмама, наши суграђани могу да се освеже на неколико локација широм града. Такође, постављене су чесме и на хидрантима у самом центру, у зони шеталишта.

 

Related posts

Свечана СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА одржана у Градској концертној дворани

Новосадска ТВ

Министар Вучевић отворио Центар за обуку и тестирање у Центру за разминирање у Великој Моштаници

Новосадска ТВ

Вучић:Интереси спољних сила и домаћих тајкуна немају везе са здравим разумом

Новосадска ТВ