Нови Сад

Синишина породица присуствовала отварању мурала! Градоначелник Ђурић: Важна је локација мурала, Синиша гледа на стадион на којем је освојио прву титулу

Мурал Синиши Михајловићу привукао је велику пажњу јавности. На његово званично отварање данас су дошли и чланови породице- Синишин син Душан, брат Дражен и мајка, а присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и Удружење грађана “Кутак Лиман 2” чија је идеја реализована у дело.

Први човек Новог Сада истакао је да се овако наш прослављени спортиста неће заборавити.

-Овде смо и са његовом мајком, рођеним братом Драженом и сином Душаном. Данас још једном одајемо почаст. Подсетио бих да је почео у “Војводини” и да је у тој својој првој години освојио и титулу тадашње државе. Након тога одлази путем Црвене звезде и освака Лигу шампиона. После тога одлази у Италију, где завршава играчку каријеру. Несумњиво врхунски спортиста, који је од стране свог града 2006. године проглашен за почасног грађанина- рекао је Ђурић и додао да је важно место где се налази мурал јер гледа на стадион на којем је започео каријеру.

Дражен Михајловић истакао је да га радују овакве ствари и да је Новом Саду потребно још мурала с битним грађанима.

-Захвалио бих се “Кутку Лиман 2”, члановима овог удружења. Ја сам то прихватио. Одлучили смо се за ову локацију из више разлога. Први је да је Синиша имао пребивалиште на Лиману 1, неколико стотина метара од овог места, а други разлог је што локација гледа на стадион где је почео и завршио каријеру. То је пример добрих комшијских односа и захвалио бих се станарима зграде који су дали сагласност да се на фасади налази Синишин мурал. Што се тиче фотографије, намерно смо одабрали Синишу у службеном оделу репрезентације- истакао је Синишин брат Дражен.

Присутнима се обратио и Душан Михајловић, Синишин син, уз речи да је мурал прелеп и да му се веома допада.

-Био сам изненађен јер нисам знао да се мурал ради. Имао сам прилику да будем на Еxиту и град ми се допада. Веома ми се допада и место за мурал- рекао је Синишин син.

У име Кутка Лима 2 обратио се и Душан Ђукић.

-Изнад мурала стоји Синишин цитат, који мислимо да га најбоље описује. Ангажовали смо уметника из Београда, Дерокса. Желео бих да се захвалим породици Михајловић за максималну подршку у изради мурала.

Извор:нсузиво/Фото:нсузиво

Related posts

Вучић из Њујорка: Добили смо податке, за неке земље нисмо очекивали да нам забију нож у леђа

Новосадска ТВ

„ОСНОВНУ ПОТРОШАЧКУ КОРПУ ПОКРИЋЕМО КРОЗ МИНИМАЛНУ ЗАРАДУ“ Премијер Вучевић: Ако се постигне договор са синдикатима имаћемо двоцифрен скок за 2025. и подигнут стандард

Ivona

У Србији данас претежно суначно и топло, температура до 31 степен

Новосадска ТВ