Нови Сад

Градоначелник испратио децу на летовање у Баошиће

Градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић заједно са чланицом Градског већа за социјалну и дечију заштиту и бригу о породици и деци Данијелом Костић и секретаром Црвеног крста Новог Сада Драганом Лазићем, испратиo je 75 деце основношколског узраста са пет васпитача на летовање у Баошиће, у Републику Црну Гору.
-Од 2006. године, путем овог Програма који заједно са Црвеним крстом Новог Сада реализује Градска управа за социјалну и дечију заштиту, до сада је на летовању, на мору боравило преко 950 основаца из нашег Града. Од сутра, па наредних 10 дана, уживаће у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима, а њима ће се придружити и њихови вршњаци са Косова и Метохије и Републике Српске – рекао је градоначелник Ђурић.
Градоначелник је деци пожелео срећан пут и пријатан боравак на мору, истакао је да ће Град Нови Сад увек подржавати то што су вредни и добри ђаци, као и да уживају у морским авантурама, да се лепо друже, купају, сунчају и да им ово лето остане у сећању и када постану велики људи.
За овај Програм обезбеђена су средства у Буџету Града Новог Сада у укупном износу од 2.700.000,00 динара за 2023. годину, a Град ће настави са реализацијом оваквих програма, додао је градоначелник.
Секретар Црвеног крста Нови Сад, Драган Лазић захвалио се градоначелнику и Граду Новом Саду на подршци у реалиазацији овог Програма, као и да је боравак деце на мору веома важан за њихово одрастање, здравље и психолошки развој, али и будуће друштвено ангажовање, те да се на овај начин јачају њихови капацитети.
Током десетодневног боравка, деци су обезбеђен превоз, смештај и здравствена заштита у одмаралишту „Криста Ђорђевић“, а волонтери Црвеног крста ће кроз интерактивни рад у мањим групама реализовати спортско-рекреативне и креативне активности у циљу промоције хуманих вредности и оснаживања деце.

Related posts

Митровић: Ситуација на подручју Ивањице после снежне олује је под контролом

Новосадска ТВ

Привремена измена трасе линија 11А, 11Б

Новосадска ТВ

Вечерас ванредна седница СБУН о КиМ, Србију представља Вучић

Новосадска ТВ