Војводина

Пријем за грчку делегацију из Каламарије

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић, помоћник задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић и  помоћница покрајинског секретара за  међурегионалну сарадњу Видосава Ендерић, састали су се у Покрајинској влади са делегацијом солунске општине Каламарија, коју је предводио градоначелник Јанис Дардаманелис.
Према речима подсекретара Радуловића, бројне су могућности за сарадњу АП Војводине и Каламарије у области културе, с обзиром на богате традиционалне и духовне везе Србије и Грчке. Радуловић је додао да је кроз институционално повезивање, могућа реализација бројних заједничких пројеката и размена културних садржаја, као што су изложбе, позоришне представе, концерти.
Помоћница Видосава Ендерић истакла је да је Грчка један од највећих инвеститора у Србији. Она је нагласила да је АП Војводина отворена за сарадњу са Грчком у свим областима, а посебно је истакла могућност за унапређење сарадње универзитета у Новом Саду и Солуну.
Градоначелник Каламарије Јанис Дардаманелис истакао је да постоје бројне могућности за нове мостове сарадње између Србије и Грчке, као и АП Војводине и Каламарије – једне од највећих општина у Солуну.