Нови Сад

Посета делегације Солунске општине Каламариа Новом Саду

Помоћник градоначелника Града Новог Сада Александар Петровић састао се, у Градској кући, са делегацијом Солунске општине Каламариа, предвођене градоначелником Јанисом Дардаманелисом, у присуству генералне секретарке општине Елени Фика, заменице градоначелника за туризам и културу Васо Николету и Фотини Цидимопулу.
Помоћних градоначелника је гостима пожелео срдачну добродошлицу и упознао их је са начином на који је Град Нови Сад као локална самоуправа организован, инфраструктурним пројектима који су у току, али и међународном сарадњом коју Град има.
Градоначелник општине Каламариа се, у име солунске делегације, захвалио на пријему и изразио задовољство на гостопримству, те истакао да је ово његова прва посета Новом Саду.
Присутни су разговарали о туристичким потенцијалима оба града, богатом културном наслеђу, а обострано је исказана жеља за повезивањем Новог Сада са Калимаријом и то у областима културе, туризма и ИТ сектору.
Делегација Солунске општине Каламариа борави у тродневној посети Новом Саду. Јуче у Синагоги, Градски вокални ансамбл и Мешовити хор из ове грчке општине одржали су концерт традиционалних, духовних и модерних грчких песама чији организатор је био КУД „Светозар Марковић“ из Новог Сада.
Чланови делегације су истакли да се Нови Сад показао као изврстан град домаћин, као и да ће приликом посете обићи и установе културе у Граду Новом Саду – Музеј Војводине, Галерију Матице Српске, Петроварадинску тврђаву, Музеј Града Новог Сада и Сремске Карловце.