Политика

Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Саудијске Арабије Осаму Дахил Ал-Ахмадија и објавио да је са задовољством добио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посети Саудијску Арабију,

„Важна и велика ствар за Србију. Са задовољством сам примио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посетим Краљевину Саудијску Арабију, уверен да ће интензивирање политичког дијалога и економске сарадње између Србије и Саудијске Арабије пружити снажан допринос и посебан подстрек свеукупном развоју наших односа, поготово зато што у овој години обележавамо 10. годишњицу од успоставлјања дипломатских односа“, навео је Вучић на инстаграму.

Каже да је информисао амбасадора Ал-Ахмадија о развоју догађаја на Косову и Метохији, као и о целокупној ситуацији у региону и истакао да је за Србију од клјучног интереса очување мира и стабилности, као и даљи развој регионалне сарадње преко иницијатива попут Отвореног Балкана.

„Сагласили смо се да је јачање односа међу државама региона прави пут за општи напредак и стабилност, као и да сарадња наше две земље има велики потенцијал, поготово у областима полјопривреде, енергетике, туризма и ИКТ“, навео је Вучић.

Искористио сам ову прилику да поновим позив краљу Салману да посети Србију, сигуран да ће његов долазак допринети бољем разумевању прилика и већем степену подршке нашој земљи на међународној сцени, закључио је Вућић.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

Related posts

Вучевић пружио подршку Павлини: Тајкунским медијима засметало је што тако млада схвата значај традиције

Новосадска ТВ

Вучић: Кина је прави пријатељ Србије, највише нам помогла кад нам је било тешко

Новосадска ТВ

Новак Ђоковић започео 410. Недељу на првом месту АТП ЛИСТЕ

Новосадска ТВ