Политика

Вучић добио позив краља Салмана да посети Саудијску Арабију

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Саудијске Арабије Осаму Дахил Ал-Ахмадија и објавио да је са задовољством добио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посети Саудијску Арабију,

„Важна и велика ствар за Србију. Са задовољством сам примио позив краља Салмана бин Абдулазиза ал Сауда да посетим Краљевину Саудијску Арабију, уверен да ће интензивирање политичког дијалога и економске сарадње између Србије и Саудијске Арабије пружити снажан допринос и посебан подстрек свеукупном развоју наших односа, поготово зато што у овој години обележавамо 10. годишњицу од успоставлјања дипломатских односа“, навео је Вучић на инстаграму.

Каже да је информисао амбасадора Ал-Ахмадија о развоју догађаја на Косову и Метохији, као и о целокупној ситуацији у региону и истакао да је за Србију од клјучног интереса очување мира и стабилности, као и даљи развој регионалне сарадње преко иницијатива попут Отвореног Балкана.

„Сагласили смо се да је јачање односа међу државама региона прави пут за општи напредак и стабилност, као и да сарадња наше две земље има велики потенцијал, поготово у областима полјопривреде, енергетике, туризма и ИКТ“, навео је Вучић.

Искористио сам ову прилику да поновим позив краљу Салману да посети Србију, сигуран да ће његов долазак допринети бољем разумевању прилика и већем степену подршке нашој земљи на међународној сцени, закључио је Вућић.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

Related posts

Вучић: Сарадња Војске Србије и Националне гарде САД важна основа за мир у региону

Новосадска ТВ

Одржана 61. седница Скупштине града Новог Сада

Новосадска ТВ

Пронађено младунче лава на путу у Суботици

Новосадска ТВ