Србија

Градоначелник Ђурић: Настављамо где је Милош Вучевић стао, ово је политика континуитета. Незапосленост у Новом Саду на историјском минимуму

Нови Сад ће наставити са субвенцијом бесплатних вртића, то је добра одлука коју је 2020. године донео тадашњи градоначелник Милош Вучевић, а то је да 17.360 деце у Предшколској установи “Радосно детињство” има бесплатно забавиште, рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић у гостовању на Танјуг телевизији, у Централним вестима.

-За мене као градоначелника фантастичан дан, Нови Сад је купио 10 електричних аутомобила, 7 милиона. То је неки нови правац ЈСГП, уједно пазећи на екологију. Немају никакву емисију штетних гасова, смањују буку и буквално се ни не чују. Од 2012. године смо купи 147 аутобуса, од којих је 110 на ЦН гас. Идемо ми већ дужи период у модернизацију. Стављена су два пуњача на две локације, једна је код железничке станице, а друга на Булевару Јована Дучића, као и у кругу предузећа. Почетком наредне недеље можемо да очекујемо и да грађани могу да виде чари и бенефите- истакао је Ђурић и додао да ЈГСП “Нови Сад” има довољно аутобуса, око 270 аутобуса, те да је за јутарњи шпиц потребно око 210 аутобуса.

-Од фебруара, од када је отворена мегафабрика Континентала, након њих је и Нидек отворио фабрику, а прошле недеље смо присуствовали отварању Шнајдер електрика, где ће запошљавати 900 ИТ инжењера. То су три инвеститиције само у овој години. Повећали смо број запослених, имамо 45.000 више запослених, конкретно у овим компанијама које су дошле имамо више од 8.500 запослених. Лепа вест, кинеска компанија Лиамбо ће такође почети са својим радом у Каћу, вредност изградње објекта је 15 милиона евра, а сама инвестиција коју ће уложити је 60 милиона евра. Ту ће радити 500 људи. Незапосленост је у Новом Саду на историјском минимуму- речи су Ђурића. Први човек Града навео је да су у току преговори са још једном компанијом, као и да не дели инвестиције на мале или велике.

-Не делимо компаније ни на стране и домаће. Нама су сви су важни. Имамо ИТ компаније које запошљавају 12.000 људи. Трудимо се за сваку инвестицију и боримо се за свако радно место у Новом Саду. Нови Сад је ове године у буџету издвојио близу 14 милијарди динара, око 35 посто градског буџета за капиталне инвестиције. Данас имамо око 52 посто прихода од укупног који смо предвидели. Имали смо проблеме с елементарним непогодама, па су се одређене инвестиције успориле, али имају времена да се надокнаде. Пример је турбо кружне раскрсница која се завршила два и по месеца пре рока. Хвала грађанима овим путем на стрпљењу. Предуслов је био да га завршимо да бисмо после 40 година почео да се ради и реконструише најзначајнији булевар за све Новосађане, Булевар ослобођења.

Градоначелник Ђурић је нагласио да је завршена бициклистичка стаза Нови Сад- Бегеч, дужине 18 километара, која је рађена заједно са Покрајинском владом.

-Радимо сада Нови Сад-Руменка-Ирмово- Кисач- Ченеј. Прву фазу ћемо завршити ове године око 9 километара. Реконструишемо и бициклистичку стазу дуж Футошког пута. То су важни пројекти за Новосађане. Ми смо град који субвенцијонише куповину бицикала од 2021. Конкурс за 2023. годину се завршио пре неколико дана. Од 1450 субвенција које смо доделили пријавило се скоро 9.500 људи. Што се тиче спајања Нови Сад-Београд бициклистичком стазом, надам се да ће да се деси у блиској будућности, свакако је у оквиру пројекта “СРБИЈА 2025”.

Нови Сад ће наставити са субвенцијом бесплатних вртића, то је добра одлука коју је 2020. године донео тадашњи градоначелник Милош Вучевић, а то је да 17.360 деце у Предшколској установи “Радосно детињство” има бесплатно забавиште, рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

-Бесплатни вртићи нас коштају око 750 милиона динара, а што се тиче приватног забавишта 3.700 деце има право на субвенцију. Оно што нас чека током септембра је издвајање 33 милиона динара за ђаке прваке.

Он је истакао да Нови Сад има 23 посто више туриста у односу на претходну годину, а она је била рекордна у историји града.

-Све је спремно за ЕXИТ. За десетак дана почиње, врше се припреме и имају око 1.000 извођача. Очекујемо да ће тај фестивал донети 100 посто попуњен хотелски смештај. Градско зеленило је добило извештај Института за јавно здравље Војводине да је новосадско купалиште Штранд спремно за купање и да грађани могу слободно да се купају. Ми свакако меримо на дневном нивоу квалитет воде у Дунаву. Од среде је дозвољено купање и рекреација на Штранду.

Градоначелник тврди да Град Нови Сад наставља даље је Милош Вучевић стао.

-Ово је политика континуитета. Ја сам сваки дан на терену, разговарам са нашим суграђанима који имају различите проблеме. Гледамо да саслушамо све наше суграђане и попишемо проблеме које имају и да наставимо развојни пут Града Новог Сада где је Милош Вучевић стао. Мислим да ће политика развоја и раста довести до далеко бољег квалитета живота- закључио је Ђурић.

Извор:нсузиво.рс

Related posts

Вучевић у манастиру Тумане: Кад је постојала ВЕРА У БОГА, СРПСКИ НАРОД ЈЕ ПОБЕЂИВАО

Новосадска ТВ

Привремена забрана одвијања саобраћаја због одржавања триатлон трке

Новосадска ТВ

Вучић: Од ребаланса приходи већи 300 милиона, плате од 1. јануара веће 10 одсто, пензије за 14,8 одсто, минималац преко 47.000

Новосадска ТВ