Нови Сад

ЈГСП од данас богатији за 10 електричних аутобуса 

Град је од данас богатији за 10 електричних аутобуса. Пробној вожњи присуствовао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

ЈГСП “Нови Сад” је након уговореног кредитног аранжмана представника Града Новог Сада и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) расписао јавну набавку за 10 нових, нископодних, електричних аутобуса са пуњачима 2021. године.

– Ово је изузетан дан за Град Нови Сад и градско предузеће. Аутобуси су изузетно тихи и не загађују животну средину. Гледамо да развијамо Нови Сад што је приоритет. Последњих 11 година купљено је 147 аутобуса – који су на ЦНГ 110. Инвестиција куповине 147 аутобуса коштала је Град и градско предузеће близу 4 милијарде динара. Ова инвестиција данас коштала је 7 милиона и 440 хиљада евра. Финансирамо заједно кроз кредитну линију са ИБРД. Мислим да је ово веома важно за одрживи развој у свим сегментима. Идемо добрим путем – изградње саобраћајница и реконструкције, уређење и изградња пешачких и бициклистичких стаза водимо рачуна. Нови Сад има преко 100 километара бициклистичких стаза. Аутобуси ће саобраћати од сутра. Урадили смо и три пуњача – два се налазе на железничкој станици а један на Булевару Јована Дучића. Поносни смо, ово је нова ера. Натавићемо сарадњу са департманом ФТН -а, струка је веома битна- рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Фото:нсузиво.рс

Related posts

Министар Вучевић открива све детаље о иницијативи за враћање обавезног војног рока – Ова одлука би била ЛЕКОВИТА

Новосадска ТВ

(ФОТО/ВИДЕО) „СЕВЕРНИ ДЕО НЕЋЕ БИТИ ЗАПОСТАВЉЕН“ Дани породице отпочели у Перлезу, премијер Вучевић поручио: Србија не жели и не сме да се одрекне онога што јесте

Ivona

Од понедељка привремена измена режима саобраћаја на Тргу царице Милице

Новосадска ТВ