Политика

Вучевић: Срамота што Обрадовић политизује смрт војника, ништа му није свето

Министар одбране Милош Вучевић поручио је данас лидеру Покрета Двери Бошку Обрадовићу да је срамота што политизује смрт војника и оца двоје деце који је данас трагично изгубио живот у саобраћајној несрећи.

“Српски војник који је данас трагично изгубио живот у саобраћајној несрећи је Бранислав Ковачевић. Са поносом је носио чин старијег водника Војске Србије. Бранислав је био ангажован на обезбеђењу административне линије са КиМ. Несрећа се догодила неких 50 километара далеко од места одржавања војних вежби“, поручио је Вучевић на Твитеру.

Он је додао да је Ковачевић погинуо у несрећи, честито вршећи своју дужност, на служби свом народу и својој отаџбини.

“Сад да питам да ли Вас је срамота што смрт оца двоје деце политизујете на овакав начин, не могу. Не могу, јер човеку који прекрши заклетву дату у Хиландару очигледно ништа није свето“, навео је Вучевић реагујући на твит који је претходно објавио Бошко Обрадовић.

Обрадовић је претходно на Твитеру поставио питање “да ли је могуће да нам војници гину у миру, и то у оквиру заједничких војних вежби са НАТО војскама на тлу Србије?“.

“Да ли је данашња погибија једног и повређивање три припадника Војске Србије у Врању повезано са вежбом са НАТО? Зар поред стања на КиМ и поплава имамо војске за то?“, упитао је Обрадовић.