Друштво

„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Матавуљ Бојана

У понедељак 12. јуна акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Матавуљ Бојану. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Бојан има 19 година, у мају 2022. године је тешко повређен у саобраћајној несрећи као путник у возилу. Детаљном дијагностиком је утврђено да је поломио вратне пршљене Ц6 и Ц7, ради даљег лечења је упућен у Клинички центар Србије у Београду, где је и оперисан. Бојанова дијагноза је квадриплегија, одузетост сва четири екстремитета због чега не може самостално да обавља свакодневне животне потребе, а креће се уз помоћ инвалидских колица. Не помера ноге, прсте на рукама, и не осећа 85% тела. Бојан није клонуо и ведрог је духа, почео је да помера руке. Сада му је потребна финансијска помоћ за рехабилитацију, третмане матичним ћелијама, лекове, суплементе и друге трошкове.
У акцији прикупљања средстава за лечење Ленке Лазаревић прикупљено је укупно 74.260,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Фото:Градско зеленило