Нови Сад

Месна заједница „7. јули“ добила нове просторије на Грбавици

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић са сарадницама посетио је објекат, који је дат на коришћење Месној заједници „7. јули“ у Улици цара Душана бр. 27, где je разговарао са пензионерима из Месне организације Удружења пензионера 7. јули. Нове просторије Месне заједнице налазе се у спомен-кући народног хероја Олге Петров, за чију адаптацију је Град Нови Сад издвојио 21,5 милиона динара.

Градска управа за имовину и имовинско-правне послове извела је радове на текућем одржавању пословног простора, као и радове на текућем одржавању фасаде и крова тог објекта, унутрашње инсталације су комплетно замењене, а за особе са инвалидитетом на улазном степеништу постављена је подизна покретна рампа, захваљујући Делегацији Европске уније у Србији која је то финансирала путем Пројекта приступачности. Сви изведени радови су добили претходну сагласност Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада.
– Објекат ове Месне заједнице је раније био у Улици Мише Димитријевића, заједно са станицом полиције, на локацији на којој је крајем прошле године започета изградња вртића. Радови  на овом пројекту иду одлично и очекујемо да ћемо вртић завршити на јесен.  Грбавица је део Града који се интензивно развија, што је поткрепљено податком да укупан износ инвестиција у претходној деценији у овај новосадски кварт премашује 2,5 милијарде динара. Данас смо у новим просторијама,  где су изведени радови на око 130m2, уређени су кров и фасада, набављен је намештај, а објекат је прилагођен особама са инвалидитетом. Оно што се не види голим оком, а итекако је важно, то су комплетно замењене унутрашње инсталације грејања, струје и рачунарске мреже, као и нова санитарна опрема. Укупна вредност радова са набавком намештаја износила је 21,5 милиона динара. Ту смо да заједно мењамо ствари на боље, унапређујемо наш Град и увек ћемо бити уз вас, жељни да чујемо потребе свих наших суграђана и изађемо вам у сусрет – рекао је градоначелник Милан Ђурић.
Пензионери који су добили на коришћење нове просторије су пренели своју захвалност и задовољство градоначелнику и истакли да одлично тече пријава за пензионерске картице Фонда ПИО, које ће им, како кажу, умногоме значити. Чланови удружења пензионера изнели су предлоге шта би требало унапредити на Грбавици. Градоначелник је на крају још једном потврдио чврсто опредељење Града да ће наставити да подржава наше најстарије суграђане, радити на унапређењу квалитета живота, те следити њихове сугестије.