Нови Сад

Градоначелник Ђурић примио златне баскеташе 

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примиo је данас у Градској кући чланове репрезентације Србије у баскету 3х3, Страхињу Стојачића и Дејана Мајсторовића, селектора Марка Ждера и тренера Данила Лукића. Градоначелник им је честитао на освајању златне медаље и шесте титуле првака света на осмом Светском првенству у баскету „3х3“ које је одржано претходног викенда у Бечу.
– Друга у низу освојена златна медаља у финалној утакмици против репрезентације Сједињених Aмеричких Држава, после преокрета резултата у самом финишу, представља лепоту баскета и велики резултат за Србију. Остварени резултати су доказ где се игра најбољи баскет, али и подстрек далеко млађима који почињу да се баве овим спортом. Показали сте храброст, истрајност и тимски дух, бавећи се спортом који захтева снагу и енергију и драго ми је да је титула поново у Србији.– изјавио је градоначелник Ђурић .
Играчи су упознали градоначелника са условима у којима тренирају и начинима на које се припремају за велика такмичења, истичући добру сарадњу са Градом.
-Шесто злато за Србију на осам светских првенстава, уједно је и четврто злато за редом после Олимпијских игара, након којих смо освојили два европска и два светска у низу. Били смо једна од најбоља екипа на првеству и заслужили смо да освојимо златну медаљу уз спортску срећу која нас је пратила у финишу самог финала.  – рекао је Дејан Мајсторовић
Градоначелник је истакао да ће Град Нови Сад бити домаћин Нови Сад Ултра Челенџера, 15 и 16. јула, који ће ове године бити одржан на платоу СПЕНС-а. Новосађани ће бити у прилици да гледају најбољи светски баскет, наше шампионе и друге екипе које долазе из целог света у наш Град.

 

Related posts

Председник Вучић пожелео брзо оздрављење премијеру Израела Нетанијахуу

Новосадска ТВ

Вучић: Рекли су ми – најави санкције Русији и неће бити санкција Вулину

Новосадска ТВ

Петковић: Нема никакве обуке на полигонима, Курти обмањује јавност

Новосадска ТВ