Србија

Министар Вучевић: Војска Србије успешно извршава све задатке које држава пред њу поставља

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у наставку обиласка задејствованих снага, обишао је део јединица Војске Србије у рејону Копаоника које су у највишем степену борбене готовости.
Том приликом, министар Вучевић се уверио да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије на високом нивоу.
– Поступајући по наређењу председника Републике, као врховног команданта, са генералима Војске Србије и командантима, али и командантима Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова, обишао сам данас запоседнуте положаје у општинама Рашка, Нови Пазар и овде на Копаонику. Уверио сам се да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу, пуни су позитивног патриотског набоја, са очекивањима да чувамо мир и стабилност, али не смањујући нашу способност и одлучност да заштитимо суверенитет Републике Србије и све њене грађане – рекао је министар Вучевић.
Министар Вучевић истакао је да је за грађане Србије најважније да су припадници Војске Србије спремни да одговоре на све додељене задатке.
– Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане – закључио је министар одбране.
Током обиласка, команданти јединица известили су министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство.

 

Related posts

У току су завршни радови на изградњи Палате правде у Новом Саду

Новосадска ТВ

Вучић данас у Бриселу на састанку са Столтенбергом

Новосадска ТВ

Фудбалери Војводине на Кипру против АПОЕЛА почињу поход на Лигу конференција

Новосадска ТВ