Србија

Вучевић нови председник СНС: Наша политика се неће мењати

Нови председник СНС Милош Вучевић изјавио је данас, након ванредне седнице Скупштине СНС на којој је изабран на ту функцију са које се повукао Александар Вучић, да се политика СНС неће мењати и да ће и даље бити мотор развоја Србије. Захвалио је досадашњем председнику СНС на свему, како је рекао, на 11 година сјајног вођења странке и борбе пре свега за Србију и СНС као мотора развоја Србије. „Код нас ово није никакав дисконтинуитет, већ је јединствена прича, отварамо новог поглавље у нашој књизи. Наша политика се неће мењати, остајемо странка мотор развоја наше отаџбине, али и странка коај негује и чува традиционалне вредности српског народа, свих грађана Србије, коај ће се политички залагати за очување КиМ у саставу Србије, која ће водити рачуна о интересима српске заједнице где год да живе, пре свега на простору бивше Југославије, и странка која ће бити најупозданији партнер предсендику Републике Вучићу“, рекао је Вучевић. Додао је да је СНС подржала предлог Вучића да СНС узме учешће у формирању Покрета за народ и државу односно Народног покрета. „Много конкретније ћете моћи већ крајем јуна да видите по том питању“, додао је Вучевић.

Вучић није напустио СНС, само смо имали примопредају штафете

Нови председник СНС Милош Вучевић изјавио је данас да СНС неће бити без Александра Вучића, пошто он није напустио странку, нити се од ње „развео“, већ је, како је рекао, само урађена примопредаја штафете. Одговрајући на питања новинара зашто је Вучић одлучио да се не кандидује поново за председника СНС и какава ће бити судбина те странке, Вучевић је рекао да је одлична судбина странке. „Она није без Вучића, он остаје члан и биће са нама, није напустио странку“, казао је он. Вучевић је рекао да ће се констултовати са Вучићем и истакао да није срамота питати. „Најгоре је када немате са ким да разговарате“, рекао је Вучевић и додао да ће за неку годину неко други добити штафету. Тако се то ради у демократским странкама, истакао је Вучевић. „Верујем у такву снагу СНС, настављамо даље заједно. Без обзира какав је распоред у тиму, то не мења ни грб, нити боју дреса. Када нађем за сходно, врло радо, искористићу ту привилегију да могу са њим да се консултујем по одређеним политичким питањима и са осталим члановима странке, није проблем питати и разменити мишљења и када не мислимо исто, да бисмо дошли до оног најбољег“, навео је Вучевић.

24. јуна конституишемо страначке органе, потом се прикључујемо покрету

Новоизабрани председник Српске напредне странке Милош Вучевић најавио је данас у Крагујевцу, након ванредне седнице скупштине странке, да ће 24. јуна бити конституисани страначки органи, а да се након тога прикључују великом народном покрету. Вучевић је рекао да је највећи легат који наслеђује од председника Александра Вучића, у смислу политке странке, тај да су интереси Србије изнад свега. Подсетио је да је СНС увек, пре свега водила рачуна о отаџбини и интересима Србије, а тек после тога су могли на ред да дођу страначки интереси. Наставићемо да радимо сви заједно, са Извршним одбором на челу са Дарком Глишићем 24. јуна бирамо Главни одбор странке, Председништво, заменика председника, потпредседнике и све што ће се даље конституисати у овкиру страначких органа чиме ћемо заокружити цео процес. Крајем јуна се, како је нагласио, прикључују великом патриотском народном покрету који разумеју као позив и јачање политичког фротна за државу. Додао је да ће питања са којима ће се Србија суочавати у нардном периоду бити много изазовнија, посебно по питању Косова и Метохије. Зато је, како је нагласио, важно да СНС има ширину политичке перцепције и да да шансу да се око те политке за коју се залаже СНС заједно са председником Републике Александром Вучићем укључе и чланови других партија али и они који желе да остану нестраначке личности, како би се изборили за снажну и јединствену Србију.

Велика је предност кад наслеђујете странку од Вучића

Нови лидер напредњака Милош Вучевић рекао је данас на конференцији за новинаре да је велика предност што преузима странку од Александра Вучића, која је у овом тренутку највећа у Србији и у Европи и додао да што се тиче политичке ситуације у земљи неће бити прелазне власти, јер како је рекао, власт се може добити само на изборима. Он је рекао да није лако очувати и унапредити странку и да ће сви заједно бити достојни тог изазова и свесни те оговноности. Што се тиче политичке ситуације у земљи,додао је Вучевић, прелазних влада неће бити. „Што се тише страначке тематике, да ми смо разговарили, да је СНС спреман да разговара са свим политичким чиниоцима, без обзира шта говоре и раде, по свим питањима, који воде смиривању тензија у друштву, а пре свега решавању проблема са којима се суоачава свако друштво, па и наше. Ми смо спремни да разговарамо са свим политичким странкама и о питању евентуалноранијих избора или датума одржавања избора, апсолутно је то легитнимно кандидовати , мора и може бити на том преговарачком столу политичкоих странка. Нисмо разговарали реконструкцији владе, барем то није била тема, не да сам ја учествовао , да будем прецизан“, рекао је Вучевић. Он је још једном поновио да нема никаве прелазне владе, и владе са улица и тргова. „Влада се формира само на основу скупштинке већине, која се добија подршком грађана на изборима, на биралиштима. И око тога нема никаве расправе и не оставља се милиметар простора, да неко и даље умишља како ће да преузме власт. Власт преузимате када вас грађани избару, када добијате већинску подршку бирача „, рекао је Вучевић.

СНС је пример свим странкама у Европи

Новоизабрани председник Српске напредне странке Милош Вучевић захвалио је досадашњем лидеру странке Александру Вучићу на сјајним резултатима и оценио да је СНС пример свим странкама у Европи. „Такве странке као што је СНС нема у целој Европи, странке са таквом организацијском концепцијом, са верним и оданим члановима“, рекао је Вучевић новинарима у Крагујевцу након ванредне седнице Скупштине СНС. Како је нагласио, велика је предност када неко дође на чело такве странке иако га то додатно обавезује да покуша да је унапреди. „Надам се да ћу бити достојан те одговорности и части која ми је данас указана“, рекао је нови лидер СНС. Додао је да је увек радио као тимски играч и да ће тако наставити и даље. „Ово је велика породица коју ћемо чувати, као и државу Србију“, рекао је Вучевић новинарима након седнице која је била затворена за јавност. Новоизабрани председник Српске напредне странке Милош Вучевић захвалио је досадашњем лидеру странке Александру Вучићу на сјајним резултатима и оценио да је СНС пример свим странкама у Европи. „Такве странке као што је СНС нема у целој Европи, странке са таквом организацијском концепцијом, са верним и оданим члановима“, рекао је Вучевић новинарима у Крагујевцу након ванредне седнице Скупштине СНС. Како је нагласио, велика је предност када неко дође на чело такве странке иако га то додатно обавезује да покуша да је унапреди. „Надам се да ћу бити достојан те одговорности и части која ми је данас указана“, рекао је нови лидер СНС. Додао је да је увек радио као тимски играч и да ће тако наставити и даље. „Ово је велика породица коју ћемо чувати, као и државу Србију“, рекао је Вучевић новинарима након седнице која је била затворена за јавност.

Извор:Танјуг

 

Related posts

Вучевић: 17. децембра доноси се важна одлука, али је избор јасан

Новосадска ТВ

Градоначелник традиционално обишао ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ

Новосадска ТВ

У току седница Народне скупштине на којој се бира председник парламента

Новосадска ТВ