Нови Сад

Вучић присуствовао отварању јапанске фабрике „Nidec“ у Новом Саду

Председник Републике Србије Александар Вучић стигао је данс у Нови Сад где присуствује свечаном отварању фабрика јапанске корпорације Нидеk (Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. i Nidec Elesys Europe d.o.o.).
Нидек је основан 1973. године у граду Кјото, у Јапану, а данас је светски лидер у производњи свих врста електромотра са највећим уделом на светском тржишту малих вретенастих мотора који напајају хард дискове.
Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. бави се продајом и производњом мотора за аутомобиле и сродне производе, док се Nidec Elesys Europe d.o.o. бави продајом и производњом инвертора и електронских контролних јединица за аутомобиле.
У фабрикама би требало да ради најмање 1.000, односно 200 радника.
Корпорација послује у више од 40 земаља, са око 340 компанија у групи и запошљава више од 120.000 људи широм света.
Улагање у Србију је део дугорочне стратегије компаније, а покретање фабрике у Новом Саду је први корак ка формирању европског индустријског парка Нидек.
Главно пословање пословање Нидекове фабрике у Новом Саду се базира на производњи и продаји аутомобилских мотора овог типа, који се већином пласирају на европском тржишту.
Отварању присуствују министар одбране Милош Вучевић, министар финансија Синиша Мали, министарка науке и технологије Јелена Беговић, као и представници јапанске компаније и града Новог Сада.

Related posts

Библиотека на Штранду

Новосадска ТВ

Ухапшена Новосађанка (18) која је насмрт избола мушкарца (30)

Новосадска ТВ

Вучевић: Избори 17. децембра одлучујући, избор јасан!

Новосадска ТВ