Нови Сад

Након обилних падавина ситуација у Новом Саду стабилна

Услед наглих и обимних падавина током прошле вечери, у Новом Саду, све надлежне градске службе активно су радиле на решавању проблема грађана, а на терену је, током целе вечери био и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. Ангажовани су запослени Градске управе за инспекцијске послове, као и радници ВД „Шајкашка“, ЈКП „Водовод и канализација“, Ватрогасне јединице, ЈКП „Градско зеленило“, ЈКП „Градска чистоћа“, ЈКП „Паркинг Сервис“, Ватрогасног Савеза Града Новог Сада, ЈКП „Пут“, припадници Саобраћајне полиције и Жандармерије.
Градској управи за инспекцијске послове пријављено је 52 случаја отежаног кретања путничких моторних возила у већем броју улица, девет пријава поплава у подрумским просторијама, три пријаве за оборена стабла и једну за оборени стуб електродистрибуције.
Испод подвожњака у Кисачкој, Темеринској  и Партизанској улици где је велика количина воде онемогућила саобраћај постављена је саобраћајна сигнализација и успостављено дежурство саобраћајне полиције. Поновно одвијање саобраћаја омогућено је око поноћи у Темеринској и Кисачкој улици, а нешто касније и у Партизанскиј улици. У посао извлачења моторних возила испод надвожњака укључиле су се и са својом механизацијом помогле и приватне компаније „Карин комерц“ и „Пут Инвест“.
Одмах након престанка падавина и повлачења воде службе  ЈКП „Чистоћа“ приступиле су уклањању блата са пута које је ометало саобраћај.
Од јутрос ситуација на терену је стабилна, саобраћај се неометано одвија у свим деловима града и све градске службе нормално функционишу. Појачаним капацитетом ради се на уклањању преосталог блата са саобраћајница и воде из подрумских просторија. Такође, екипе ЈКП „Градско зеленило“ обилазе терен, а радници  ЈКП „Градска чистоћа“ где је то потребно, враћају у функцију подземне контејнере.
Грађани који имају проблем могу га пријавити диспечару Градске управе за инспекцијске послове, позивом на бројеве: 021/4872-402 и 021/4872-403 или мејлом на адресу: dispecer@inspekcija.novisad.rs

 

 

Related posts

Обележава се четрдесет дана од трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић присуствовао тренингу Одбокашког клуба “Војводина”

Новосадска ТВ

Вучић се састао са Хилом, разговарали и о положају Срба на КиМ

Новосадска ТВ