Србија

Две пацијенткиње повређене у пуцњави код Младеновца и Смедерева критично

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас да се две пацијенткиње које су повређене у масовној пуцњави код Младеновца и Смедерева налазе у критичном стању и додала да је девојчица примљена након пуцњаве у основној школи „Владислав Рибникар“ и даље критично и витално је угрожена.

„Што се тиче повређених у пуцњави код Младеновца и Смедерева, а који су у КЦ, две девојке су и даље животно угрожене. Девојци која је имала повреду главе, иако је постоперативни скенер заиста одличан, је нажалост страдало лево око, ту се задржао метак. Она је и даље седирана, тако да не можемо потпуно да проценимо њено стање док не почнемо да је будимо“, навела је Грујичић за РТС.

Грујичић је рекла да је девојка која је имала вишеструке повреде трбуха критично и да ће њој данас бити урађена још једна интервенција.

„Момак који је имао повреду феморалних артерија и вена на ногама, пребачен је на Клинику за васкуларну хирургију, мораће да добије још неке додатне интервенције. Човек који је имао повреду грудног коша и повреду кичме је стабилно за сада, екстубиран је и свестан. Ја сам са њим причала, али има параплегију нажалост. Што се тиче момка који је дошао из Смедерева урађена је торакална дренажа, он је исто стабилан и екстубиран“, навела је Грујичић.

Указује да је пацијент који се налази у КБЦ „Драгиша Мишовић“ још увек на потпори, како би му се одржавао притисак.

„Што се тиче момка који је у земунској болници, он је имао опсежне ортопедске повреде које су збринуте, њему следи још бар једна или две операције и свима њима нажалост, сем оних који су пуштени кући највероватније следи још по нека операција“, рекла је министарка.

Она је навела да се пацијенти у смедеревској болници налазе ван животне опасности.

Према њеним речима, девојка која је имала повреду подлактице, а која није могла да се сачува је у добром стању.

„Она је фантастично. То дете је невероватно, такви људи нас увек обрадују, невероватан психички склоп те девојке и ја јој заиста желим брз опоравак. Роботика се развија и све остало, моћи ће она да користи руку“, каже министарка.

Грујичић је навела да је пацијент који је имао повреду ноге и грудног коша стабилано.

„Била сам у Смедереву и оба момка су добро, једног сам затекла на ходнику, а други има повреду потколенице. То је све збринуто, колеге у смедеревској болници су заиста одлично одреаговале“, навела је Грујичић.

Казала је и да су два дечака која су повређена у пуцњави у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, а која су имала повреде меког ткива јуче пуштена кући.

Министарка је указала да је стање девојчица која се налази у Тиршовој и даље тешко и да се чини све што се може да се стабилизује.

„Она је у јако тешком стању, чини се све што се може, урађена је декомпресија оно што се могло, два искусна неурохирурга су била тамо. И даље чинимо све“, наводи министарка.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић

 

Related posts

ЗАТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА за републичке, покрајинске и локалне изборе у Србији

Новосадска ТВ

Пријем за освајаче медаља из Кајак кану клуба  „Војводина“ у Градској кући

Новосадска ТВ

Цена дизела непромењена, а бензин јефтинији за динар

Новосадска ТВ