Србија

Велика кинеска инвестиција у Руми: Хаитијан гради фабрику и логистички хаб на 250.000 квадрата

Кинеска компанија „Haitijan internešenel“ (Haitian International) шири свој посао у Европи градњом фабрике и логистичког центра у Руми.
Модерна фабрика и логистички центар на више до 250.000 квадратних метара гради се у Руми као инвестиција кинеске компаније „Haitijan internešenel“, а почетак рада најављује се за први квартал 2025. године, саопштава компанија на свом вебсајту.
Погон у Србији део је проширења пословања кинеске фирме у Европи и као део глобалне стратегије развоја дугорочне интернационалне компетитивности и позиционирања на тржишту као гаранта, „на кризу отпорног“ протока транспорта и логистике.
Као савршено место за позиционирање на главним логистичкиим осовинама у овом делу Европе, „Haitijan“ је изабрао Руму, где је 20 априла одржана церемонија почетка градње прве фазе. Сами радови на конструкцији хале која ће првобитно имати 161.000 квадрата, као и 59.000 квадрата канцеларијског простора са кантином, биће започети најесен.

Рума одлична локација

Према ранијим најавама, у Руми ће се градити фабрички комплекс за производњу индустријских машина за бризгање пластике, машина за сечење и ливење. Комплекс је планиран у радној зони Румска петља, на парцели од око 250.000 м2, а у плану је производња од укупно 250 машина годишње, види се из идејног решења пројекта које је израдио београдски „Mašinoprojekt kopring“.

Извор:24седам/Фото:24седам