Политика

Вучић захвалио Азербејџану на гласању у Савету Европе

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим и истакао да је том приликом захвалио Азербејџану на привржености међународном праву које је та земља показала гласањем у Савету Европе као и да ће Србија тај чин запамтити.

„Увек одличан разговор са доказаним пријатељима Србије о свим битним питањима од интереса за обе земље, даљем унапређењу билатералних односа, војној сарадњи, инвестицијама, као и о плановима за јачање партнерства у области туризма и енергетике“, навео је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Он је додао да је захвалио Бабајеву и Републици Азербејџан „на привржености међународном праву, које је показано гласањем у Савету Европе, а Србија ће такав чин запамтити, јер га сматра изразом искреног пријателјства“.

Вучић је додао и да је искористио прилику да упути срдачне поздраве председнику Азербејџана Илхаму Алијеву, са којим ће се, како је навео, убрзо поново састати.

„Нека живи пријатељство Републике Србије и Азербејџана“ , поручио је Вучић.

Азербејџан је у понедељак на седници Комитета министара Савета Европе гласао против покретања процедуре за разматрање захтева тзв. Косова за пријем у ту организацију.

Председник Вучић примио азербејџанског министра Сахила Бабајева

Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра рада и социјалне заштите становништва Азербејџана Сахила Бабајева и захвалио на привржености азербејџанских пријатеља међународном праву, показаној приликом гласања у Савету Европе.

„Србија такав чин сматра изразом искреног пријатељства“, рекао је председник Вучић и упутио срдачне поздраве председнику Алијеву, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је пожелео добар рад члановима Међувладиног комитета за економску сарадњу и трговину, којим копредседавају министри Бабајев и Селаковић, и додао да се нада још бољим резултатима у јачању сарадње у свим областима, посебно енергетике, пољопривреде и туризма, као и одбрамбене индустрије.

Министар Бабајев је изразио очекивање да ће и ова година бити успешна за билатералне односе Србије и Азербејџана, имајући у виду да српско-азербејџанско стратешко партнерство бележи снажан успон.

Он је рекао да је азербејџанска делегација дошла у великом броју и да очекује да из рада Међувладиног комитета и бизнис форума проистекну добри резултати, како би се наставила добра динамика развоја сарадње, имајући у виду да је размена порасла за 18 одсто.

Двојица саговорника су изразили очекивање да се до краја године успостави директна авионска линија између Београда и Бакуа.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић

Related posts

Фудбалери Војводине на Кипру против АПОЕЛА почињу поход на Лигу конференција

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић присуствовао тренингу Одбокашког клуба “Војводина”

Новосадска ТВ

РХМЗ упозорава на нови талас високих температура

Новосадска ТВ