Србија

Пре краја године значајно повећање плата лекарима и медицинским техничарима

Председник Александар Вучић најавио је данас, на церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијих дипломца медицинских факултета и дипломаца средњих медицинских школа у Србији, да ће здравственим радницима пре краја године бити значајно повећане плате.

Ми ћемо, рекао је он, у наредном периоду упркос тешкоћама са којима се цео свет суочава, па и ми, дати све од себе да лекарима и медицинским техничарима обезбедимо значајно већа примања већ пре краја године.

„На медицинским техничарима, да лекари не замере, увек почива здравство, јер најтежи део посла је у њиховим рукама, и обезбедићемо им већа примања“, навео је Вучић.

Да можемо да идемо у корак са светом и да људи желе да се врате и раде у Србији, додао је председник.

„Да покушамо и дамо све од себе да увек имамо најбоље у нашим клиникама, здравственим центрима и амбулантама“, рекао је Вучић.

Он је, обраћајући се најуспешнијим дипломцима и средњошколцима, који су данас добили уговоре о запослењу, рекао да су били најбољи зато што су највише радили и много пута дочекали зору са књигом.

Вучић је истакао да треба да буду свесни да од данас имају већу одговорност јер ће радити за свој народ и државу, као и да нема ничег часнијег од тога.

„Имате и већу одговорност, да водите рачуна сада, када сте и званично лекари и медицински техничари, како се понашате и у кафани и биоскопу и на сваком другом месту. Ваша од одговорност ће бити много већа јер ћете бити носиоци најважнијих функција у здравству и друштву“, поручио је Вучић.

Како је рекао, треба својом озбиљношћу и радом да покажу да то место заслужују.

„Данас имамо значајно боље услове у појединим срединама, морамо још да урадимо да бисмо имали много боље услове широм Србије и даћемо све од себе да то и учинимо“, рекао је Вучић.

Од вас очекујем још много више у будућности, поручио је Вучић.

 

 

Фото: Танјуг Милош Миливојевић

Related posts

Седница Скупштине Србије о новој Влади у среду у 12 сати

Новосадска ТВ

Акција тзв. косовске полиције на седам локација на северу КиМ, пронађено оружје, нема ухапшених

Новосадска ТВ

Привремена забрана одвијања саобраћаја због одржавања триатлон трке

Новосадска ТВ