Нови Сад

Фрушкогорски маратон за викенд

Фрушкогорски маратон, 46. по реду, одржаће се у суботу и недељу, 22. и 23. априла, најављено је на данашњој седници Организационог одбора Фрушкогорског маратона, којим је председавала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић. Завршне припреме за маратон су у току, а старт је заказан за 9 часова на Поповици. Како је речено на седници Организационог одбора, очекује се неколико хиљада учесника, међу којима велики број деце и младих.
Председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је значај Фрушкогoрског маратона за град и региона, подсећајући да је ова традиционална манифестација једна од најстаријих у Европи. MSc Маринковић Радомировић је поручила да Град Нови Сад, са градским предузећима и установама, из године у годину пружа подршку у организацији Фрушкогорског маратона, те да је то случај и ове године.
– Фрушкогорски маратон је промоција природе, рекреације, па самим тим и физичког и менталног здравља. Иако поједине стазе имају такмичарски каратер, љубитељи природе и рекреативци су најбројнији и верујем да ће тако бити и за предстојећи викенд. Поред афирмације природе и рекреације, Фрушкогорски маратон промовише културно и историјско наслеђе ових простора, јер многе стазе пролазе поред манастира и споменика. То је добра прилика да изађемо у природу, посетимо Фрушку гору и са пријатељима или породицом уживамо у лепоти које нам она пружа – истакла је председница Скупштине Града Новог Сада Msc Јелена Мариновић Радомировић.
На овогодишњем Фрушкогорском маратону учесницима ће бити на располагању 14 стаза различитих дужина, од којих су пет такмичарске, а девет нетакмичарског карактера.