Друштво

Вучић поручио Вучићевићу: Драгане, ја разумем твоје мотиве, али ти имаш шесторо деце – имаш обавезу да бринеш о њима, то је највећа обавеза!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да пресуда главном и одговорном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу због вербалног деликта није правдена ни правична

– Мислим да није праведно ни правично да човек који је у тим стварима, невезано за то колико позитвно ја о њему мислим или не, није важно и то не сме да буде предмет било чијег, па ни мог изјашњавања, већ је суштина у томе да погледате разлоге због којег иначе туже неколико пута – рекао је Вучић.

Подсетио је да је њега тужио један функцонер Двери који је рекао да ће да силује по кућама жене и ћерке оних који су у Српској напредној странци, а Вучићевић му је на то рекао да је луд и на крају је добио првостепену пресуду. Објаснио је да је Вучићевића тужио новинар колега.

– Замислите да сам ја вас тужио због свих гадости које сте говорили о мени и да ви морате да идете у затвор, тако како сада треба да иде Вучићевић и да платите казну, па да нећете или немате па да одете у затвор, то је за мене несхватиљиво – рекао је он и додао да не може да руши правни поредак ни на који начин, може само да замоли Вучићевића и његовог браниоца да се уплати казну, јер то не може нико други.

– Најавио је штрајк глађу и ја не знам шта бих вам рекао, он се већ налази на одслужењу казне, то није добра вест за Србију, али ћете видети све то лицемерје, јер нећете чути реч извини од оних коју су правили насловну страну да никад неће отићи у затвор – оценио је Вучић.

 

Према његовим речима постоје прописана кривична дела у законодавствима у свету.

– Проблем је у томе што постоји разноврсна пракса код нас и што то није праведно и правично, ја нећу да улазим у пресуде и немам право као председник да критикујем – рекао је Вучић.

Објаснио је како је једанпут поменуо предмет али је погрешио.

– Једанпут сам једног паметног који критикује све на свету, једино што зна је да иде са пријема на пријем, из америчке, енглеске до немачке амбасаде Мајић или како већ, поменуо један предмет њему, гњилански где је све она Албанце пустио на слободу и ту сам погрешио и зато нећу да улазим ни у овај предмет – рекао је Вучић и поручио:

– Надам се да ће у данима који су пред нама да ће то да се реши. Али има нешто опасније од тога, за шта је Вучићевић у праву а то је што се у кривично-правној евиденцији води као криминалац. А зашто је криминалац, зато што је одговорио на увреде некоме?!? Из тог угла ја разумем његове мотиве, али он има шесторо деце и мора да мисли и о њима. Драгане, имаш шесторо деце, имаш обавезу да бринеш о њима. То је много већа обавеза него да свима отвараш очи и указујеш нам на то какав нам је систем, колико неправде има и колико лицемерја има!

Фото: Informer.rs Aleksandar Jovanović Cile