Политика

Пајтић поставио Егића на чело Дечјег села

Бојан Пајтић и даље ћути и не осуђује сексуално злостављање жена Некадашњи функционер Демократске странке и веома близак сарадник Бојана Пајтића, Срђан Егић (42), ухапшен је у Новом Саду под сумњом да је силовао девојку из Куле (21) и због тога му је одређен притвор до 30 дана.
Како је наведено, притвор му је одређен по три основа – опасност од бекства, утицај на сведоке и опасности од понављања кривичног дела.

Пајтић и даље ћути

Па иако је од овог скандала прошло већ неколико дана, Бојан Пајтић и даље ћути и не осуђује сексуално злостављање жена.
Због тога су новинари портала 24седам јуче ступили у контакт са бившим председником Демократске странке и покушали да добију, барем формалну, осуду сексуалног злостављања 21-годишње девојке.
Ипак, Пајтићу су очигледно пријатељство и сарадња са Егићем битнији, те је одбио да осуди силовање.
Захваљујући Пајтићу постављен на место директора Дечјег села
Разлог за то је вероватно што блиски односи Пајтића и Егића трају више од деценију. Наиме, Егић је баш за време режима ДС-а, чији је био истакнути члан, обављао врло важне функције у Новом Саду. 
Управо је Пајтић, док је вршио функцију председника Покрајинске владе поставио Егића на место директора Дечјег села “Др Милорад Павловић”. 
Сада када цела Србија већ данима бруји о томе да је некадашњи функционер Демократске странке оптужен за силовање девојке која је чак 21 годину млађа од њега, посебно језиво звучи чињеница да је на Пајтићеву иницијативу Егић постављен на место директора једне такве установе.
Случај где политичар, функционер, профестор, директор Дечјег села врбује девојку преко друштвених мрежа, обећава "куле и градове" те, према оптужби исте и напаствује, довео је до општег узнемирења шире јавности! У анкети коју су новинари спровели, грађани су изразили гађење и забринутост и оправдану бојазан са питањем да ли су и деца из Дечјег села била у опасности, с обзиром да је оптужени Егић био у контакту са њима?!

Паника и на факултетима

Поред тога, Егић је био доцент и гостујући професор на већини приватних новосадских факултета. Како сазнаје 24седам, после оптужбе за силовање, на тим факултетима је настала општа паника због тога што је Егић био у контакту са много младих девојака. Једна од студенткиња, Невена К. нам је кратко рекла: "Не би ме чудило да је и на факултету обећавао што-шта.."
Подсетимо, девојка која је оптужила Егића за силовање је у полицији рекла да се са њим упознала преко Фејсбука те да ју је он 8. марта позвао на пиће. Близак сарадник Бојана Пајтића јој је наводно обећао да ће јој помоћи да пронађе стан и посао. 
Затим ју је, под изговором да је свуда гужва због прославе Дана жена, одвео у свој стан.
Према исказу девојке, Егић је затражио од ње да имају сексуални однос што је она одбила, а онда ју је, према њеним речима, употребом силе на то приморао. Девојка је успела након тога да побегне из стана и затражила је помоћ од пролазника који су је одвели у полицију.
Полиција је обавестила тужилаштво о читавом случају, оштећена девојка је обавила гинеколошки преглед и приликом испитивања је за сексуални напад оптужила некадашњег функционера Демократске странке.

Зашто Пајтић ћути?

Изостанак осуде дела за које је оптужен човек којег је поставио за директора једне такве установе као што је Дечје село би требало да значи шта? Да није важно? Да је допуштено? Да је у реду изманипулисати, слагати једну девојку и приморати је на сексуални однос? Да је то нека нова нормалност која би требало да се као таква подразумева? Или се нада да ће ово, као и нека ранија недела и афере самог Пајтића отићи у заборав? 
Или, да се запитамо чиме је то Егић "запушио" уста свог пријатеља?

 

Извор: 24sedam.rs
Фото: 24sedam.rs/  Copyright decijeselo.org.rs