Архива

Вучевић: Спремни смо да кренемо још брже у развој Новог Сада

"Лакше је, јер имам четири године искуства иза себе, видео сам и где је било добро и где није… Убрзали смо неке процесе у граду од 2014. године и данас смо на прагу једног новог циклуса и у стању смо да убацимо у брзину и кренемо још брже напред у развој града", рекао је Вучевић за РТС.
Додаје и да га радује чињеница да је у јавном сектору у Новом Саду у августу 2012. године било 29.000 запослених, а у мају ове године 23.000 њих.
"То је и даље много, али је ипак 6.000 мање него пре четири године", рекао је Вучевић.

Упитан о сарадњи са ЛСВ-ом, који је на другим нивоима власти углавном опозиција СНС-у, Вучевић је истакао да очекује реализацију програма и циљева који су договорени са коалиционим партнерима.

"Нисмо се бавили идеологијом, нити високом политиком, вероватно се око тих питања не бисмо никад договорили, разгоаврали смо о темама које се тичу локалне самоуправе, Новосађана и ту смо постогли договор", рекао је Вучевић.

Наводи да је фокусиран на послове који су пред њим и додаје да је изузетно поносан и свестан одговорности.

"Нови Сад је у историји врло ретко давао некоме прилику да има два мандата, почаствован сам и свестан да то носи веће бреме одговорности, али сам пун енергије и воље да радим", додао је он.

Говорећи о предстојећем Егзиту, Вучевић је истакао да је већ сад 25 одсто више продатих карата, те да ће све бити организовано на највишем нивоу.
"Стотине људи ће бити укључено по разним сегментима, наравно и по питању безбедности. Сарађујемо и са полицијом и са осталим службама безбедности и очекујем да све буде на највишем нивоу. Надам се да ће и новосадска привреда ово искористити да профитира, а тиме и држава од пореза", закључио је Вучевић.

Извор: РТС