Политика

Министар Гашић: ПОНОШУ СМЕТА СВЕ ШТО ЈАЧА ВОЈСКУ

Министар одбране Братислав Гашић одбацио је као неистините и крајње злонамерне тврдње народног посланика Здравка Поноша у вези са иницијативом за враћање обавезног служења војног рока.

– Из обиља бесмислица и контрадикторних тврдњи о потребама мирнодопске и ратне војске које је изрекао Здравко Понош, једино се јасно може закључити да је он против сваке мере и одлуке чији је циљ да нашу војску ојача. Коју год иницијативу да покрене председник Вучић, било да је реч о политици, економији или одбрани, дежурни продавци магле, у недостатку сопствених идеја и резултата, напашће бестидно и брутално, а ово је један од тих примера – рекао је министар Гашић.

Према његовим речима, апсурдно је да бивши начелник Генералштаба за чијег мандата су из војске отеране најспособније старешине и који је одобравао уништавање и продају више стотина комада употребљиве ратне технике, сада држи слово о потребама попуне наших јединица, или још горе – позива Генералштаб да реагује у име „војне струке“ и заложи се за његове политичке интересе.

– Замислите, Понош најсавременије борбене системе назива „гвожђуријом“. То је апсурдно колико и оцене да на њима нема ко да ради. Апсолутно сва савремена средства која смо у претходном периоду набавили, што од домаће одбрамбене индустрије, што из увоза, увелико су на употреби у Војсци Србије, а биће их још – нагласио је министар одбране.

Гашић подвлачи да је опремање и свеукупно јачање Војске Србије процес чији једини циљ је да наша држава буде безбеднија у условима заоштравања међународних односа. Увођење обавезног служења војног рока, рекао је, само је једна од мера која ће допринети да као држава и као друштво будемо отпорнији на изазове и претње нашој слободи и независности.

– У нападима мржње према председнику Вучићу и свему што он уради, Понош помиње некакву политичку индоктринацију војника… То је потпуна бесмислица, о чему може посведочити сваки професионални припадник Војске Србије. У нашој војсци није било, нити ће бити политике и политичке индоктринације. Једина индоктринација, ако уопште можемо употребити тај израз, према војницима на обавезном служењу биће родољубље. Поред војне обуке, даћемо све од себе да у њима афирмишемо здраве патриотске вредности као основу здравог војничког морала. Томе ћемо тежити и тиме се поносити – закључио је министар одбране Братислав Гашић.

Related posts

Вучевић: Министарству одбране наложено да ПОКРЕНЕ ПРОЦЕДУРУ ОБАВЕЗНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

Новосадска ТВ

ОДЛОЖЕН ЗБОГ ВРЕМЕНСКИХ УСЛОВА: Војни приказ Застава 2024. у Батајници 20.септембра

Новосадска ТВ

Интензивне припреме за ПРИКАЗ СПОСОБНОСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ „ЗАСТАВА 2024“

Новосадска ТВ