Србија

Припреме за приказ способности Војске Србије „Застава 2024“

Министарство одбране и Војска Србије поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, интензивно се припремају за приказ способности „Застава 2024“, који ће бити одржан у недељу 15. септембра на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

На приказу ће бити ангажовано више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова.

Посетиоци ће бити у прилици да погледају летачки програм, приказ дела способности специјалних снага и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и дефиле јединица Војске Србије.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Капије војног аеродрома у Батајници биће отворене од 9.30 часова, а сви заинтересовани грађани моћи ће да до 15 часова обиђу тактичо-технички збор савременог наоружања и војне опреме, као и средстава у развоју.

Ради припрема и реализације летачког програма, ваздухоплови Војске Србије извршиће више налета изнад подручја Града Београда од 10. до 15. септембра.

 

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Related posts

Свечаност поводом завршетка школовања 51. класе ученика Средње стручне војне школе

Новосадска ТВ

ПОВРАТАК ВОЈНОГ РОКА СВЕ БЛИЖЕ! Ко се не одазове БИЋЕ КАЖЊЕН, познато колико ће трајати и колике ће бити ПЛАТЕ ВОЈНИКА, ево шта све знамо до сада

Ivona

Интензивна обука извиђачких јединица у летњим условима на Фрушој гори

Новосадска ТВ