Политика

(ФОТО) Министар Ристић свечано отворио Форум за економску и трговинску сарадњу између Србије и Кине

Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић свечано је данас у Сава центру у Београду отворио Форум за економску и трговинску сарадњу Србије и НР Кине (Шандонг регије) заједно са председником Сталног комитета Народног конгреса провинције Шандонг г. Лин Вуом, као и са амбасадором НР Кине у Републици Србији, Његовом екселенцијом г. Ли Мингом.

Овај форум организовала је Народна Влада провинције Шандонг-а заједно са Привредном комором Србије.
,,Свеукупан дугогодишњи рад Владе Републике Србије и Народне Републике Кине и обострано поверење грађено годинама, довели су нас до овог момента у коме се налазимо данас: са усклађеном политиком, растућим економским и трговинским односима и партнерством које превазилази стратешко и које прераста у заједницу Србије и Кине’’, нагласио је министар г. Ристић.
,,Овакви сусрети само потврђују успешност како билатералних односа наших двеју земаља који су изузетно развијени, тако и трговинских односа, будући да је НР Кина један од најзначајнијих економских партнера Републике Србије, а такође и један од највећих инвеститора у српску привреду. Споразум о слободној трговини који је ступио на снагу 1. јула 2024. године један је од највећих показатеља успешних дијалога и заједничке будућности којој стремимо’’, закључио је министар.

Фото: МИТ

Током конференције представљено је готово 150 компанија из НР Кине, као и више од 80 компаније из Републике Србије. У оквиру програма представљен је инвестициони потенцијал Републике Србије, као и стратегија индустријског развоја кинеске провинције Шандонг.
Поред тога, дефинисани су потенцијали и за даље оснаживање економске сарадње Републике Србије са провинцијом Шандонг, као и са целокупном НР Кином.

 

Фото: МИТ

Related posts

Вучић о илегалним миграцијама: НАСТАВИЋЕМО ДА ШТИТИМО БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ И ЦЕЛЕ ЕВРОПЕ

Новосадска ТВ

Вучевић и Алексић о сарадњи и положају Срба у Црној Гори

Новосадска ТВ

ДАНАС ПРЕТЕЖНО СУНЧАНО И ТОПЛО: Температура до 34 степена, а ево какав ће бити викенд!

Новосадска ТВ