Политика

БРНАБИЋ О ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКА ЉУБОВИЈИ: Они који су организовали протесте нису дошли, нису дошли да кажу у лице предсенику Вучићу све што имају

Председница Скупштине Србије, Ана Брнабић, гостује на телевизији Хепи где говори о најактуелнијим темама.

Председница скупштине Ана Брнабић осврнула се на посету председника Вучића у Љобији и на критике опозције везане за саму посету.

Такође, Брнабић је и прокоментарисала изјаву професора на Н1 да је Рио Тинто Ролс Ројс за рударство.

– Истина је, ја бих рекла да након оног невероватног састанка Вучића са грађанима у Малом Зворнику који је трајао преко четири сата, овај састанак у Љубовији, где је Вучић такође инсистирао не само да дође Рио Тинто, већ генерални директор Рио Тинда и да одговора колико год сати треба пред камерама, уживо, пред народом.

– Видели смо и оно што је занимљиво да је најтежа питања и најдиректнија имао управо председник Александар Вучић. Рекао је: како ћете људи заштити наше воде? Јер су нама наше воде најважније. Како сте решили проблем депоније? Какве ће то бити фолије? Шта сте додатно урадили, зато што сам вам пре неколико година рекао да нећемо дозволити да депонија Јаловиште буде поред реке, и да нисмо најсрећни са течним отпадом. Онда смо чули да је на инстирирање Вучића Рио Тинто уложио још сто милиона евра на додатно решење и нову технологију да Јаловиште буде чврсто, а не у течном стању да не буду загађене наше реке.

– Такође и значајна питања, хоће ли људи моћи да наставе да се баве пољопривредом? Хоће ли бити било каквих проблема? И тема сумпорне киселине, објасните нам? Дакле, он је имао најдиректнија питања и враћао их. И то је оно што боли опозицију, а то је да у једном тренутку и они грађани који су учествовали на протестима почели да добацују Рио Тинту да одговори на питања јер их је председник питао.

– Онда сте опет видели две ствари које су важне. Прва, они који су организовали протесте нису дошли. Нису дошли ни онда када је Вучић био у Недељицама ни када је био у Малом Зворнику, ни када је био у Љувовији. Нису дошли да кажу у лице предсенику Вучићу све што имају. Што онда позивате на улицу?

novosti.rs/novosadska.tv

Foto: Screenshot Happy TV

Related posts

Брнабић: Предлог опозиције о литијуму ће бити на дневном реду, једва чекам седницу

Новосадска ТВ

Брнабић: ВУЧИЋУ БИЛО ЗАБРАЊЕНО ДА ПОСЕТИ ЈАСЕНОВАЦ, забрана на снази и дан-данас

Новосадска ТВ

Брнабић: За Србе на КиМ не постоји већа претња од Куртија

Новосадска ТВ