Хроника

Дачић: Ухапшени осумњичени за КРИЈУМЧАРЕЊЕ ПРИПАДНИКА ОРГАНИЗОВАНИХ КРИМИНАЛНИХ ГРУПА

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сомбору, ухапсили С. М. (1975) и Г. К. (1978) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја…

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сомбору, ухапсили С. М. (1975) и Г. К. (1978) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
„Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сомбору, ухапсили су С. М. (1975) и Г. К. (1978) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Како се сумња, они су као чланови криминалне групе у дужем временском периоду заједно са још једним, за сада непознатим лицем, илегално  пребацивали више особа међу којима је било и чланова различитих организованих криминалних група са територије Републике Србије, Црне Горе, Албаније и Турске, преко Дунава на територију Републике Хрватске за износ од око 5.000 евра по једном члану организоване криминалне групе.
Претресом стана и других просторија које користе осумњичени пронађено је више комада ватреног оружја, полуаутоматских пушака, муниције различитог калибра, као и ручне бомбе, а које су, како се сумња, планирали да прокријумчаре на територију Европске уније.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Сомбору“, изјавио је министар Дачић.

 

Фото: МУП Републике Србије

Related posts

Министар Дачић: У наставку акције „Армагедон“ ухапшено пет особа

Новосадска ТВ

За викенд 17 САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА на подручју Јужнобачког округа

Новосадска ТВ

ЧИНИЛИ КРИВИЧНА ДЕЛА НА ШТЕТУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА Ухапшени осумњичени за разбојништво

Новосадска ТВ