Политика

Брнабић: ВУЧИЋ ОДЛАСКОМ У ПОДРИЊЕ показује да му је НАРОД НА ПРВОМ МЕСТУ

Председница Скупштине Ана Брнабић изјавила је да спремност и жеља председника Србије Александра Вучића, који ће од данас до 9. септембра боравити у Подрињу, да разговара са народом о пројекту „Јадар“ руши све кампање лажних вести и да Вучић и тим гестом показује да му је народ на првом место и да ће прво слушати народ.

„Али та способност, спремност Александра Вучића и његова жеља да разговара са народом, у ствари руши све те кампање лажних вести и много више и боље него што било ко други од нас ради гостовањем у медијима, на друштвеним мрежама, или било шта друго. И тако ће бити у наредних недељу дана. И онда је Вучић рекао – ок, сад идем, седам дана ћу бити тамо и разговараћу са људима, ко жели да дође да ме види, нека дође да ме види“, навела је Брнабић на ТВ Прва.

Нагласила је да то потврђује и оно што је рекла када је раније отишао у Мали Зворник да разговара са грађанима о литијуму – да Србија неће никад имати таквог лидера као што је Вучић.

„Народних 300 година сигурно неће. Зато што нема лидера и политичара који би отишао, како би други рекли, ‘мечки на рупу’ и рекао – имамо проблем људи, ја сам ваш председник, ви сте мене бирали, ја одговарам само вама и ником другом. Хоћу да чујем што имате да кажете и хоћу да чујем због чега сте забринути. Јер ја сам ваш председник, ја сам део народа, ја имам троје деце. Ја и моја породица живимо овде, моје троје деце ће живети овде. Надамо се у будућности њихова деца. Дакле – хоћу, ово је наша земља“, навела је Брнабић.

Она је додала да ће и она наредних дана бити у Подрињу заједно са Вучићем.

„Ја сам вечерас у Лозници и верујем у наредних неколико дана неколико пута и читав кабинет председника и председник. Ја се поносим што радим уз њега и са њим, јер таквог човека ми заиста нећемо имати наредних 300 година и невероватно колико он и овај пут и овим гестом показује да му је народ на првом месту и да ће прво слушати народ и да ће се прво старати о томе да живот и безбедност, животна средина и здравље грађана буду заштићени“, рекла је Брнабић.

Она је рекла да је тема литијума важна за нашу државу не само из угла рударства или литијума.

„То по најмање, рекла бих. Ова тема је изузетно важна зато што она одређује каква ћемо ми сутра бити земља и какво ћемо сутра бити друштво – да ли ћемо бити друштво ‘фејк њуз’ кампања или ћемо бити друштво које поштује струку и науку“, нагласила је председница парламента.

Подсетила је да је Вучић рекао да треба да постоји широка дебата стручњака у вези са литијумом и да се све сагледа из свих углова.

„Дакле, у наредних седам дана, ко хоће да види председника и разговара са њим, укључујући и све нас из државног врха – лепо у возило и правац Лозница“, поручила је Брнабић.

Брнабић: Курти на КиМ спроводи отворено етничко чишћење

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је оно што ради премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти стравично и да представља отворено етничко чишћење.

„Са једне стране морам да кажем да је лепо што то сви осуђују, мислим, и Сједињене Америчке Државе и Европска унија, али питање је да ли је то довољно“, рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Оценила је скандалозним оно што раде, како је рекла, одређени углавном, тајкунски медији и њихови аналитичари, а суштина тог деловања је да шта год уради власт у Србији, а пре свега председник Србије Александар Вучић, да никада није Курти крив, него је увек крив Вучић.

„Када реагујемо рецимо подизањем војне готовости, онда кукају да смо ратни хушкачи и да стварамо нестабилност и да је то тук на лук, а када не него се ослањамо на дипломатију – а у овом тренутку, верујте и Александар Вучић и председник владе Милош Вучевић и сви остали озбиљно раде, то је једна машинерија која ради у позадини да све то адресира – онда ни то није добро и није довољно“, истакла је она.

Захвалила је српском народу на Косову и Метохији зато што је, како је истакла трпељив и храбар и зато што верује у своје руководство, а пре свега у председника Александра Вучића.

„Поновићу још једном да нове ‘Олује’ неће бити. Али, опет, треба показати и сву бруталност и неразумност Аљбина Куртија и то се коначно види. Што би рекао Александар Вучић, ноћ је најмрачнија пре свитања и то је оно што ми живимо ових дана“, истакла је Брнабић.

Навела је да што се тиче имплементације Бриселског споразума Приштина ни до септембра 2024. године није урадила ништа да имплементира овај споразум, потписан 2013. године.

Оценила је да је тренутна ситуација на КиМ веома комплексна и да има пуно поверења и да се узда у Александра Вучића јер је он, према њеним речима, увек до сада знао да заштити и Србију и српски народ, где год да живи.

 

Related posts

Вучић: Рио Тинто у року од 22 месеца треба да достави три студије

Новосадска ТВ

„СРБИЈА СЛАВИ ЈОШ ЈЕДНУ МЕДАЉУ НАШИХ ПАРАОЛИМПИЈАЦА!“ Вучић честитао бронзану медаљу параолимпијцу Митру Паликући

Новосадска ТВ

ВАЖАН САСТАНАК: Председник Србије дочекује у Београду секретара Комитета Комунистичке партије Кине

Новосадска ТВ