Политика

Дат снажан импулс ЈАЧАЊУ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ у области ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА

Током радне посете Белорусији, на састанку делегације Министарства информисања и телекомуникација Србије предвођене министром Дејаном Ристићем с белоруским колегама указано је на обострану спремност за оснаживање билатералне сарадње у широј области телекомуникација, као и могућност за заједнички наступ на трећим тржиштима.

У оквиру првог дана радне посете Белорусији, делегација Србије предвођена Ристићем одржала је састанак са делегацијом Министарства комуникације и информатизације Белорусије на челу са министром Константином Константиновичем Шуљганом.

Српска делегација састала се и са замеником министра Павелом Николаевичем Ткачем, помоћницом министра Наталијом Анатовљевом Алешкевич, генералним директором ,,Белтелекома Алексејем Александровичем Ивашкином, генералном директорком ,,Белпочта Светланом Викторовном Јуркевич, ректором ,,Белоруске државне академије комуникације Андрејем Олеговичем Зеневичем и другима.

„Током дужег и садржајног састанка било је речи о унапређењу сарадње у области телекомуникација, размени искустава у области поштанског саобраћаја и даљем оснаживању сарадње две земље у овим секторима“, саопштило је Министарство информисања Србије.

Том приликом, како је наведено, указано је на то да постоји простор и обострана спремност за даље унапређење и оснаживање сарадње две пријатељске земље у широј области телекомуникација, као и могућност за заједнички наступ на трећим тржиштима.

Такође, српска делегација обишла је индустријски парк ,,Велики камен и том приликом се упознала са радом водећих белоруских телекомуникационих компанија.

Поред тога, на позив домаћина, Ристић је положио је венац на Споменик победе који чува успомену на хероје страдале у Другом светском рату, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација Србије.

 

Фото: МИТ

Related posts

ЛЕТО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! И данас сунчано и ВЕОМА ТОПЛО, температура до 37 степени

Новосадска ТВ

ВРЕМЕ ТОПЛО, АЛИ НЕСТАБИЛНО: Највиша дневна температура до 33 степена, ЕВО ГДЕ СЕ ОЧЕКУЈУ ПЉУСКОВИ

Новосадска ТВ

ОВО ЈЕ ЛАЖНА ВЕСТ! Арно Гујон о неистинама које пласирају медији о складиштењу нуклеарног отпада у Србији

Новосадска ТВ