Спорт

„НАДАМ СЕ ДА ВИШЕ НЕЋЕ ОСВАЈАТИ!“ Алкараз брутално искрен о Новаку Ђоковићу

Најбољи шпански тенисер Карлос Алкараз, потпуно отворено, без увијања, говорио је о ривалству са Новаком Ђоковићем.

Алкараз је са 19 година исписао историју, пошто је постао најмлађи светски број 1. До сада је у каријери освојио четири Гренд слем титуле и нема намеру да се заустави.

Ипак свестан је да је још увек далеко од српског аса Новака Ђоковића који бриљира и у 37. години живота.

Након тријумфа на Ролан Гаросу и Вимблдону Алкараз ће покушати да настави сјајан низ у Њујорку, међутим, неће му бити нимало лако јер Новак након тријумфа на ОИ у Паризу силно жели да се домогне свог 25. Гренд слем трофеја у каријери.

„То што Новак ради је чин бруталности, да будем потпуно искрен“, прокоментарисао је Алкараз дуговечност српског тенисера.

Он не крије да му је циљ да се у будућности приближи Новаковим импресивним бројкама.

„Имам 21 годину и већ сам освојио четири Гренд слем титуле, али се надам да нећу стати на томе. Много људи се пита шта могу да направим у будућности, када сам већ толико успешан, али четири Гренд слема неће значити ништа ако останем на томе и не наставим да се развијам. Циљ ми је да напредујем и освојим што је могуће више трофеја. То је оно што је Ђоковић радио током целе своје каријере, увек је желео да напредује када је играо на оваквим турнирима, увек је желео да прикаже најбољу верзију себе. Успевао је у томе и зато му се многи људи диве“, искрен је Алкараз.

Фото: AP Photo/Louise Delmotte

Он се ипак нада да је Новаково време прошло. „Надам се да неће наставити са освајањем титула. Видећемо, али надам се да ћу ја наставити овом стазом“.

Алкараз је признао и да му је пораз од Ђоковића у финалу Олимпијских игара у Паризу изузетно тешко пао. „Било је то једно од најважнијих финала моје каријере, мог живота… Олимпијске игре су сваке четири године, па не знам да ли ћу поново имати прилику да освојим злато. Сигурно ћу се борити за то на следећим играма у Лос Анђелесу. Париз је био тежак тренутак за мене, остао сам без злата у изузетно тесном мечу у ком сам имао своје прилике, али испред себе сам имао и стварно доброг противника тог дана. Ђоковић се борио за исти циљ и заслужио је победу, а ја сам неколико дана касније схватио да је и сребро велики успех“, рекао је Алкараз.

 

Фото: Youtube screenshot / Wimbledon

Related posts

(ВИДЕО) „ИМАЛИ СТЕ СРЕЋЕ!“ Ђоковић пецнуо Американце због кошарке

Новосадска ТВ

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио играчку каријеру

Новосадска ТВ

Србија победила Грчку 3:1, Лајовић због повреде предао меч Азоидесу

Новосадска ТВ