Војводина

СТРУЧЊАЦИ И ПРОИЗВОЂАЧИ БОЖАНСКОГ ПИЋА! Сусрети винара и виноградара Војводине у Иђошу

У Иђошу су одржани Сусрети виноградара и винара Војводине 2024, који су и ове године окупили велики број произвођача и стручњака како би се оценио овогодишњи род и акуелна ситуација у плантажама.

Како код осталих култура, тако је и код грожђа летња суша утицала на ранији почетак бербе. Манифестацији је присуствовао Ђорђе Тешин, члан Градског већа задужен за пољопривреду и заштиту животне средине.

Фото: Град Кикинда

“Већ годинама имамо врло добру сарадњу са иђошким удружењем виноградара које на најбољи начин користи стручну помоћ, мере подстицаја које Град расписује сваке године, док је на нама да сваке године услушкујемо потребе виноградара јер само заједно можемо да дођемо до жељених резултата“, рекао је Тешин.

Фото: Град Кикинда

Ни старији виноградари не памте овако комплексну годину без кишних дана са екстремно високим температурама: “Велики проценат винограда је већ обран, грожђе прерађено, а и остатак посла биће завршен до краја августа. Приноси су специфични и зависе од парцеле до парцеле, очекујемо осредње резултате условљене повећаним шећерима. Количине ће бити смањене сигурно јер су гроздови изгубили доста влаге“, подсетио је Бранислав Бројчин, из Удружења “Шасла“ у Иђошу.

 

Фото: Град Кикинда

Related posts

(ВИДЕО) СНИМИЛИ ПИЈАВИЦУ ИЗ ВОЗА Близу Суботице КАМЕРОМ УХВАЋЕН све чешћи феномен у равници

Ivona

„ЖЕНЕ КАО МОТОР РАЗВОЈА ДРУШТВА“ – Гојковићева: Положај жена у нашем друштву иде узлазном путањом

Новосадска ТВ

У првих седам месеци У ВОЈВОДИНИ 6,6 ОДСТО ТУРИСТА ВИШЕ НЕГО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА

Новосадска ТВ