Спорт

Пораз фудбалера Звезде од Бодеа, Мимовић сачувао наду за пласман у Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде поражени су синоћ од норвешког Боде Глимта резултатом 2:1 у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

Голове су постигли Оден Бјертфут у 52. и Исак Мата у 62. минуту, а за Звезду „резервиста“ Огњен Мимовић у 75. минуту.

Од самог почетка било је јасно да је Звездин тренер Владан Милојевић као основни циљ поставио да се одбрани, а у нападу „шта се уради – уради“.

У првом полувремену Фредрик Шеволд је сјајним ударцем са двадесетак метара у 37. минуту погодио пречку, док је седам минута касније поништен погодак Шерифа Ндиајеа због „малог“ офсајда.

У наставку после само пет минута игре велику прилику за Норвежане пропустио је Јенс Петер Хауге, да би већ у следећем нападу дефанзивац Бјертуфт искористио грешку црвено-белих и главом савладао несигурног Марка Илића, који је изашао и закаснио да интервенише.

Звезда је после примљеног гола кренула нешто офанзивније, али је после одличног контранапада у 62. минуту Исак Мата фантастично шутирао са десне стране и погодио под пречку Илићевог гола.

Милојевић је реаговао и уместо Ивана Илића и Ндиајеа на терен послао Фелисија Милсона и Бруна Дуартеа, претходно и Огњена Мимовића уместо Милана Родића.

Уследиле су шансе за Питера Олањинку и Мирка Иванића, да би „гол наде“ постигао Мимовић после центаршута Ин-Бома Хванга.

Реванш меч игра се на Маракани 28. августа од 21 сат.

 

Related posts

Подмлађена фудбалска РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ОСВОЈИЛА БОД против првака Европе Шпаније

Новосадска ТВ

Немања Кртолица званично тренер фудбалера Војводине

Новосадска ТВ

Из Франкфурта у Нови Сад! МАРКО МЛАДЕНОВИЋ нови фудбалер Војводине

Новосадска ТВ