КултураНови Сад

Одржан завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића

Завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића одржан је вечерас у Градској дворани у Новом Саду.

Улаз на концерт који је круна тронедељног рада био је бесплатан, а учествовало је 28 талентованих младих полазника одабраних путем међународног конкурса.

Миленковић је за Танјуг рекао да је презадовољан концертом и да је уложено много енергије.

„Презадовољан сам. Толико добре енергије и уложеног рада. Сваки дан су били ту, почињали дане у седам ујутру. Дошли су отвореног срца и ума и спремни да раде и здружили се између себе“, казао је Миленковић.

Вишеструко награђивана виолинисткиња Лана Зорјан рекла је за Танјуг да је на Институту већ четврту годин и да сваке године види напредак.

„Могу да кажем да се сваке године види велики напредак у самом формату. Сви ови часови обихватају све што је потребно једном младом уметнику у развоју“, рекла је Зорјан.

Међународни музички Институт организован је у сарадњи са националном платформом „Србија ствара“ Владе Србије са циљем да младе уметнике уведе у техничке, музичке и психофизичке припреме за њихову професионалну каријеру.

Претходна три музичка института организована су и Чачку и Новом Саду, а због великог успеха ове године су поред виолине укључени виола, чело и камерна музика.

Поред Стефана Миленковића, рад студента надзирали су Јожеф Бисак, Дмитри Коузов, Рохан Де Силва и Хилда Шван.

 

Фото: Танјуг Ненанд Михајловић

 

Related posts

Изабери војне школе – прави спој академског и војничког

Новосадска ТВ

ПАМЕТНИМ РЕЦИКЛИРАЊЕМ ДО НАГРАДА – Уручене награде Новосађaнима који су у претходном периоду убацили највише амбалажног отпада у рецикломат

Новосадска ТВ

Фудбалери Србије ремијем са Бугарском изборили историјски пласман на Европско првенство

Новосадска ТВ