Нови Сад

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК ЦЕНА ШКОЛСКЕ ОПРЕМЕ У НОВОСАДСКИМ РАДЊАМА Ево колико новца родитељи треба да издвоје

Од Дизни принцеза, преко Хари Потера до Супер Марија, велики избор ранчева је пред децом и родитељима. Пернице су у рангу најјефтинијих школских торби, а цене фломастера крећу се до 200 до 1.700 динара. Екипа Дневника је обишла неколико радњи школске опреме и донела детаљан списак цена.

Главна одлука и најзанимљивији део за будуће првачиће, али и оне старије, јесте- каква ће бити школска торба. Стручњаци истичу да мора бити чврста, а најбоља би била она која може да се гура као кофер како не би оптерећивала рамена. Међутим најмлађима су најважнији принтови. У понуди новосадских радњи можете наћи СпајдерменаБетмена, све популарнијег Стича, незаобилазне Дизнијеве принцезе. Цене се крећу од 4.000 до 15.000 динара, у зависности од квалитета самог производа.

У ценовном рангу са ранчевима иду и пернице, које иду од 700 динара до чак 3.000. Дезени су слични ранчевима, а у себи имају и фломастере и дрвене бојице.

Они који одлуче да прибор купе одвојено од пернице, за фломастере треба издвојити од 200 до 1.700 динара, као и за дрвене бојице. Темпере се крећу од 395 динара у појединим ланцима, па све до 500, а уз прибор за ликовно иде и блок број пет чија цена варира од 100 до 130 динара.

Foto: Pexels

Школски педагози наглашавају да децу треба пуштати и да сами изаберу своје свеске, јер им се томе даје на значају и на бољем успеху у школи. Новосадска понуда свезака је шаренолика, цене варирају од 35 до 400 динара. Ђацима првацима потребно је седам свезака, што значи да ће вам у просеку бити потребно 1.200 динара за ову ставку.

Ту су и ситнице, попут зарезача, маказа, гумица, чије цене такође варирају. За обичну белу гумицу потребно је издвојити 30 динара, док за гумицу у облику авокада треба издвојити чак 350 динара.

Према овим ценама, родитељи у просеку треба да издвоје 21.000 динара.

dnevnik.rs

Related posts

Сутра распуштање Скупштине АП Војводине

Новосадска ТВ

Данас стиже наоблачење, местимично са кишом, до 15 °C

Новосадска ТВ

Формирана комисија за пописивање штете, биланс још непознат јер пријаве и даље стижу

Новосадска ТВ