Политика

Вучић: Данас кратак састанак са Макроном у Паризу, посетиће Београд у наредних 50 дана

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће данас имати кратак сусрет са председником Француске Еменуелом Макроном.

„И очекујем његову посету Београду у наредних 50 дана, најкасније и верујем да бисмо ту могли важне споразуме да постигнемо“, рекао је Вучић новинарима у Паризу.

Председник Вучић је истакао да је за Србију од изузетног значаја да гајимо добре везе и добре односе са Француском.И верујем да ћемо успети и даље да унапређујемо наше односе, додао је Вучић.

Вучић: Имаћу бројне разговоре у Паризу, најважнији са Макроном

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће током боравка у Паризу имати бројне разговоре, будући да су многи државници ту, али да је за њега најважније како ће да настави разговоре са француским председником Емануелом Макроном и да се што пре уговори његова посета Србији.

„Део мог тима тренутно разговара са његовим тимом око те посете. Покушавамо да ускладимо датуме“, рекао је Вучић новинарима у Паризу.

Он је казао да је због Олимпијских игара све препуно у Паризу, а да су он и српска делегација смештени у исти хотел где и председнице Швајцарске и Словеније, литванским председником, ирским премијером.

„Цео свет долази овде, водите разговоре са свима“, рекао је он.

Он је казао да се нада и да ће моћи да поздравим наше олимпијце који ће носити српску заставу, у зависности од временских услова.

„Надам се да ћу моћи да поздравим наше олимпијце Мају Огњеновић и Душана Мандића који ће носити српску заставу“, рекао је Вучић.

Вучић: Сутра у Паризу отварамо Српску кућу, одмах поред великог француског пављона

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће сутра у Паризу бити отворена Српска кућа која ће се налазити одмах поред Француске куће, што је огромна част и велика прилика да представимо своју земљу.

„Оно што је занимљиво, то је да смо добили најбољу могућу позицију одмах поред Француске куће. То ће бити прилика да промовишемо много ствари у Паризу. Када сте поред земље домаћина, поред њиховог великог павиљона, онда не само да је то огромна част већ и велика и изузетна прилика да представите своју земљу. Ми ћемо ту имати много програма од представљања наше кухиње до онога што ми се чини да је важније, а то је представљање наше економије и разговори са пословним партнерима“, рекао је Вучић.

Каже да ће то бити кућа за све Србе који буду у Паризу током Олимпијаде, али и велика подршка нашем олимпијском тиму.

Вучић је рекао да ће сутра на отварању Српске куће присуствовати, заједно са њим, један од најважнијих министара у влади Француске.

„И верујем да ће то бити још једна прилика да разговарамо о нашим економским односима, о свем ономе што заједничке можемо да направимо“, рекао је Вучић.

Вучић: Верујем да ће Француска одржати ред и безбедност на највишем нивоу током ОИ

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Француска одржати ред и безбедност на највишем нивоу током одржавања 33. Летњих Олимпијских игара.

„Боље је предузети сваку меру безбедности, него размишљати о томе да ли можете да прошетате од ове до оне улице…То је нешто што је свакако веома важно и верујем да ће они успети да одрже то на највишем нивоу током трајања Олимпијаде“, рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише мере безбедности у Паризу, где ће данас присуствовати отварању ОИ.

Додао је да разуме посвећеност француске полиције свакој мери безбедности и навео да је много претњи стигло од различитих група широм света.

Вуццицх је уверен да ће Француска показати своју снагу и додаје да је број полицајаца од 40.000 који ће обезбеђивати ОИ до сада највецхи.

 

Фото: Танјуг видео

 

Related posts

Брнабићева: „Рио Тинто“ није довела СНС, већ Демократска странка

Новосадска ТВ

Одржана централна манифестација Свесрпског сабора на Тргу републике

Новосадска ТВ

Пореском преваром оштетили буџет Србије за више од 20 милиона динара

Новосадска ТВ