Политика

Директорка „Дневника“ оштро осудила напад на Емилију Марић: Очекујемо да надлежни органи хитно истраже овај инцидент и приведу одговорне правди

Директорка „Дневника“ Сандра Малишић реаговала је на бруталан напад на Емилију Марић, новинарку и директорку Новосадске телевизије, који се данас десио испред просторија Новосадског сајма. Њено саопштење преносимо у целости:

„Са великом забринутошћу примила сам вест о нападу на Емилију Марић, директорку Новосадске телевизије. Оштро осуђујем сваки облик насиља, посебно онај усмерен против колега из медија који неуморно раде на информисању јавности.

Емилија је нападнута на најбруталнији начин и спречена да обавља свој посао и то до сада није забележено.

Новосадски „Дневник“ стоји уз Емилију Марић и све новинаре који се свакодневно суочавају са изазовима свог посла. Очекујемо да надлежни органи хитно истраже овај инцидент и приведу одговорне правди.

Сигурност и слобода медија су од суштинске важности за нашу демократију, и нећемо дозволити да нас било какви напади застраше или спрече у обављању наших дужности. Позивамо све надлежне институције да предузму додатне мере како би заштитили новинаре и обезбедили услове за њихов несметани рад.

Емилији Марић и њеној породици упућујемо нашу пуну подршку и најискреније жеље за брзи опоравак“.