Политика

Аутономашима смета све што је српско! Сада је на ред дошла традиционална застава Војводине!

Аутономаши и аутошовинисти су своје херојство исказали по мрклом мраку, када су ноћас скинули и оскрнавили традиционалну заставу Војводине. Ово је само још један у низу од напада на државу Србију и њене симболе.

Мржња коју пропагирају аутономаши, Динко Грухоњић и остали аутошовинисти све више узима маха и готово да не прође дан да се Србија, односно њено руководство, Српска православна црква, застава, грб или химна не нападну уживо или преко друштвених мрежа.

Током читаве своје историје слободарски српски народ се борио за своју државу, веру и симболе. Давне 1848. године у Сремским Карловцима одржана је Мајска скупштина када су представници Срба из Аустроугарског царства одлучили да прогласе Српску Војводину.

Подсећамо, 2016. године посланици Скупштине Војводине су већином гласова одлучили о увођењу традиционалног грба и заставе северне српске Покрајине. Тада су за усвајање традиционалних симбола гласали посланици Српске напредне странке, коалиције Социјалистичке партије Србије и посланици Савеза војвођанских Мађара.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)