Политика

Вучевић: Сарадња Србије и Мађарске на највишем нивоу до сада

Председник Владе Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадором Мађарске Јожефом Мађаром о наставку сарадње и унапређењу билатералних односа и том приликом нагласио да су односи ове две земље достигли највишу тачку развоја у новијој историји, захваљујући међусобном разумевању, поверењу и посвећености у јачању партнерства.

Премијер је истакао да се економска сарадња са Мађарском динамично развија и да је последњих година остварила рекордну вредност размене, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Вучевић је додао да ће велики подстрек у наредном периоду за свеукупну срадњу бити завршетак брзе пруге Београд – Будимпешта, као и изградња нафотовода Мађарска – Србија, који би требало да обезбеди већу енергетску безбедност.

Председник Владе је поручио да је за Србију од стратешког интереса очување стабилности региона и додао да је нацрт резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Сребреници осетљиво питање које не доприноси сарадњи и изградњи добрих односа у региону.

Вучевић је истакао да је положај Срба угрожен одлуком приштинских власти о забрани употребе динара на Косову и Метохији и да у великој мери отежава живот наших грађана, али и удаљава од дијалога Београда и Приштине.

Изразио је захвалност на снажној и континуираној подршци коју Мађарска свакодневно пружа Србији у процесу европских интеграција на највишем политичком нивоу и на истрајавању у ставу о неопходности проширења Европске уније.

Амбасадор Мађар сагласио се са српским премијером да су политички и економски односи две земаље на највишој тачки и да је такође уверен да ће бити додатно унапређени у низу других области од заједничког интереса.

Мађар је додао да Србија може да рачуна на чврсту подршку Мађарске на међународном плану по питањима од виталног интереса за нашу земљу.

Фото, Танјуг: Владимир Шпорчић

Related posts

Од данас струја скупља за осам, а гас за 10 одсто

Новосадска ТВ

Први пут у историји бициклизма у Србији отворена трка из серије „Гран Фондо“

Новосадска ТВ

Потписани први споразуми о попустима за студенте уз студентску картицу, бољи услови за младе

Новосадска ТВ