Спорт

Почела пролећна сезона у Фудбалу, Војводина дочекује Младост

Пролећна сезона у фудбалској Суперлиги Србије која је почела јуче победом Чукаричког у Сурдулици (3:0), наставља се данас, а у центру пажње су гостовање лидера шампионата Партизана Јавору и меч између Црвене звезде и Вождовца на стадиону „Рајко Митић“.

Партизан у други део сезоне улази са неколико промена у тиму, отишли су стандардни првотимци Михајло Илић и Кристијан Белић, али са истим тренером Игором Дуљајем и покушаће да настави са добрим играма и резултатима које је приказивао и остваривао у већем делу јесењег дела сезоне. Утакмица у Ивањици ће бити прави тест за Дуљајеве изабранике да покажу да ли с правом гаје шампионске амбиције, а као и на сваком гостовању јесенас, и у Ивањици ће „црно-бели“ имати огромну подршку са трибина.

Црвена звезда дочекује Вождовац на новом дебију повратника у клуб, трофејног тренера Владана Милојевића, који ће покушати да доведе клуб до седме узастопне титуле првака Србије. Костур екипе из јесењег дела је остао на окупу, али је Милојевић већ на припремама показао да ће игра бити другачија. Навијачи Звезде су најавили спектакл на отварању пролећног дела сезоне па се очекује да „Маракана“ буде солидно испуњена на пролећној премијери.

Суперлига, 20. коло: Радник – Чукарички 0:3. Данас: Железничар – Нови Пазар (13), Јавор – Партизан (14), Војводина – Младост (15), Црвена звезда – Вождовац (16,30). Недеља: ИМТ – ТСЦ (15), Напредак – Спартак (16,30).

Табела: Партизан 47, Црвена звезда 46, ТСЦ 37, Чукарички 32, Нови Пазар 29…