Политика

Вучевић послао снажну поруку грађанима: Курти користи сваку прилику да наставља терор

Министар одбране и председник СНС Милош Вучевић нагласио је да ће све који су учествовали у рушењу Старог двора одговарати, а да ће Србија наставити да се развија. Он је на Првој телевизији истакао и да група од 2.000 људи не може да заустави развој Србије.

Мала група је напала институције и полицајце

-Главна тема јучерашње седнице је била безбедносна ситуација након догађаја у главном граду Србије. Институције да раде свој посао, нико не може да поништи изборну вољу грађана и да сви грађани могу да буду спокојни. Нико неће на силу мењати одлуку грађана на бирачким местима, јер све друго би довело у бесмисао одржавање избора. Брине нас све по питању националне безбедности, то је нешто што нас прати годинама, деценијама на КиМ. Курти наставља терор, српске цркве проглашавају да су нечије друге цркве. Имали смо сцене где неко хоће да запали Стари двор. То користе сви који нису добронамерни према Србији, али постоји матрица када то кажете да се ми свађамо. Различите државе имају неке различите интересе. Неке не желе да виде напредак Србије, то није невероватна прича. Могли сте да видите како је неко преносио шта се десило у недељу, на срамоту целе Србије. Мала група је напала институције, полицајце. Још једном честитам полицији на стрпљену, били су више него суздржани. Они су три и по сата одолевали на нападе. Шта сте ви радили у недељу увече у Скупштини Града са шипкама, боцама са хемијом? Коме се обраћате? Могли сте и са степеништа Старог двора да се обратите. Са балкона се обраћају победници, они ваљда мисле када физички нешто освојите да сте надоместили подршку грађана на биралиштима. Њихови функционери су били у првим редовима када се разваљивало, осим најлукавијег, Ђиласа, од Алексића који је позвао да се иде на Скупштину Града, а онда су јуче наредили да сви њихови чланови избришу фотографије са лица места. Имали сте Ћуту који је наређивао да се остане, имали сте Миливојевића који даје ултиматум полицији да у року од два сата напусте Скупштину или ће се не знам шта десити. Имали сте Зеленовића, који је убедљиво изгубио у Шапцу. Све им је дозвољено, само да би се домогли власти. А они су у политичком проблему, јер су их изгубили. Све је било регуларно, све је било нормално на биралиштима. Грађани морају да разумеју, све листе су имале представнике у бирачким одборима, зато сте сви могли да видите да јер велики број људи био око кутија, бирачког смисла. Ту су биле све странке, плус међународни посматрачи. Објавили су фотографије са паркинга како смо доводили људе да гласају, а мени су пријатељи рекли да је једна компанија из Руме славила у Богатићу, то је паркинг ресторана.

Ти који су рушили у недељу мисле да је амбијент 5. октобра, а није иста Србија

Вучевић је нагласио да ће председник републике најавио да ће до православног Божића безбедносна агенција објавити документ, анализу о утицају спољног фактора на Србију.

-То захтева чврсту аргументацију, не мислим да је све поједностављено. Има ту и унутрашњег фактора, хулиганског понашања неких из наше државе. Tа полиција је свакодневно изложена различитим видовима ризика, непатриотски је да је неко вређа, а не да је гађате циглама и шипкама. Ко је то радио, мора да одговара. Видео сам оног лудака, морам тако да кажем, који покушава да запали инсталације. То је безумље, покушај анархије и рушења Србије. Ти који су организовали насиље, мисле да је овде амбијент од 5. октобра 2000. Они мисле да је атмосфера од 5. октобра. Није иста Србија, није исти изборни резултат, зато немају масовност грађана, јер је нису имали ни на биралиштима. Немате подршку грађана на протестима, то је мала група људи која спроводи насиље под слоганом „Србија против насиља“- навео је министар одбране и додао да је неко у новијој историји злоупотребио трагедију да направи политичку платформу.

Не желимо да Србин напада Србина

-А шта треба у Чешкој да се деси? Како нема такве реакције у Чешкој? Оно што је најважније за грађане је да буду мирни, закон мора да важи за све. Сигуран сам да ће многи од њих морално одговарати на следећим изборима. Хвала свим пријатељским службама других држава који су доставиле нашим безбедносним агенцијама правовремене податке. Не желимо да Србин напада Србина. Имамо проблем са групом људи који су изгубили изборе и они из личне и политичке угрожености су спремни да врше такво насиље. Најбитније је да су грађани сигурни, свако има право да се окупља, то никада није било забрањено. Само је у Србији могуће да блокирате ауто-путеве, у неким државама то није могуће. Могу да постављају какве год хоће законе, али нема победе на изборима тако што будете хулиган на улицама. Држава је јача од свих ових изазова, држава ће превазићи све ове проблеме, борићемо се за Србе на КиМ, да нам расту пензије и плате, не може група од 200, 500 или 2.000 људи да заустави живот у Србији.

Дневник.рс

Related posts

Почетак реализације пројекта „КА ВЕЋОЈ ЗАПОШЉИВОСТИ МЛАДИХ У НОВОМ САДУ 2024.“

Новосадска ТВ

У Србији данас сунчано, у другој половини недеље почиње нови топлотни талас

Новосадска ТВ

Вучевић : Немојте да пропустимо шансу за будућност! Ми данас живимо за сутра, не одричући се историје!

Новосадска ТВ