Политика

„Имам 1.000 љутих и наоружаних момака“: Ђилас дипломатама најавио хаос на улицама Београда

Ова информација могла би бити од великог значаја за јавност, с обзиром на дешавања којима сведочимо ових дана.

Предводник листе „Србија против насиља“ Драган Ђилас имао је и пре 17. децембра спреман план да са политичке пређе на насилну борбу против власти!

Како сазнаје Курир из два различита извора, од којих је један врло близак дипломатским круговима, неколико дана пре избора Ђилас је представницима амбасада појединих земаља ЕУ практично најавио нереде, каквим смо сведочили у недељу увече.

Он је у тим разговорима са неколицином дипломата рекао да има спремно 1.000 „веома љутих и наоружаних момака“.

– Десило се да су неки људи из иницијативе ПроГлас појединим амбасадама пријавили да Ђилас од њих тражи да се прикључе у прављењу нереда на улицама и упадима у институције. Онда су ови контакти из амбасада звали да то провере и Ђилас је рекао, цитирам: „Имам 1.000 јако љутих наоружаних момака, је*аћу им кеву“ – открива наш извор, а исто је потврдио и други извор Курира.

Ово би могло бити објашњење свега што се догађало у недељу увече испред Скупштине града Београда, када је група грађана предвођена страначким активистима коалиције „Србија против насиља“ покушала да насилно уђе у зграду.

У овом походу учествовали су и Ђиласови политички сарадници, попут Небојше Зеленовића, Мирослава Алексића и Срђана Миливојевића који су практично диктирали како маса треба да разваљује скупштинска врата.

Нереде је пратило и дивљачко каменовање здања Стари двор. Демонстранти су за тај поход вадили каменице из макадамског прилаза здради, те су њима гађали прозоре и врата градске скупштине, али и полицију која је штитила државну институцију.

У овом насилном походу на Стари двор у маси су се могли чути и узвици „Дај сад динамит“.

Извор:24седам/Фото:24седам