Архива

Србија у полуфиналу Дејвис купа!

Тениска репрезентација Србије савладала је Велику Британију 2:0 и пласирала се полуфинале Дејвис купа. Миомир Кецмановић је победио Џека Дрејпера 2:0, по сетовима 7:6, 7.6, а Новак Ђоковић је био бољи од Камерона Норија 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Србија је победом над Великом Британијом у четвртфиналу Дејвис купа заказала полуфинални меч са Италијом који је на програму 25. новембра.

Миомир Кецмановић савладао је Џека Дрејпера 2:0, по сетовима 7:6, 7:6 и донео Србији вођство у четвртфиналном дуелу Дејвис купа.

Други поен репрезентацији Србије донео је најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић, победом над Камероном Норијем 2:0, по сетовима 6:4, 6.4.

Новак је био бољи током већег дела меча од Норија, што показује и статистика. Примера ради, српски тенисер је направио осам, а британски четири ас поена. С друге стране Нори је имао 24 неизнуђених и 16 изнуђених грешака, а Новак је убележио 21. неизнуђену и 14 изнуђених грешака.

Српски тенисер је освојио 24 од 27 поена приликом првог сервиса што показује висок ниво концентрисаности.

У првом сету Ђоковић је до брејка стигао већ у петом гему али је опет имао прилику да понови учињено у седмом гему. Ипак Британац је спасио четири брејк лопте и тако остао у игри. Спрски тенисер је сигурно сервирао до краја сета, за вођство од 1:0.

Силовито је ушао Ђоковић у други сет и одмах дошао до брејка. У петом гему Србин је везао пет брејк лопти али се Нори успешно одбранио. До краја сета оба тенисера су сигурно сервирала, што је Ђоковићу донело још један сет и победу.

Новак је одиграо контролисан меч, а Кецмановић је направио иницијалну предност у првом дуелу што је дало ветар у леђа српском тиму.

Србија има дан паузе, а потом ће се састати са Италијом у полуфиналу.

Related posts

Променљиво облачно, местимично киша и пљускови са грмљавином

Новосадска ТВ

Завршен 91. међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Новосадска ТВ

Од понедељка привремена измена режима саобраћаја на Тргу царице Милице

Новосадска ТВ