ДруштвоПолитика

Вучић: Изборе расписујем у среду или четвртак, испуњени сви захтеви

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас да ће изборе расписати највероватније у среду или четвртак и да су испуњени сви захтеви који су били постављени.

Вучић је гостујући на ТВ Прва рекао да је власт испунила све захтеве који су били постављени.

„Не знам тачно, среду или четвртак. Али за седамнаести, то је јасно. За седамнаести, да. Испунили смо све захтеве и оне неписане и оне погрешно написане. Све смо захтеве испунили. Само се, видим, не хвале тиме, пошто они никада ни један захтев нису испунили. Ми испуњавамо. За нас су представници бившег режима, такође представници значајног дела грађанства. Ми њих поштујемо. Они желе повратак на власт“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су ови избори веома важни и да је битно да онај ко победи на изборима има чист мандат до 2027. године.

„Зашто мислим да су ти избори важни? Да не буде да је то само због њихових захтева. Дакле, постоји други разлог који је веома битан. За нас и за људе је важно да онај ко победи на изборима да има чист мандат до 2027. Неће бити других избора до 2027. године. Сви избори су 2027. после тога. И редовни председнички, и парламентарни. И локални, и покрајински, сви. Дакле, шта је смисао? Суштина је у томе да постоји један чист мандат за период који мора да нас доведе до тачке да нема повратка у прошлост, да нема повратка уназад. Да земља иде напред. Имамо ЕXПО 2027. Морамо да радимо даноноћно. Цела земља мора да се уједини. Ко год да победи. Цела земља мора да се уједини око тога. Цела земља мора да ради напорно. Да бисмо били добри домаћини, да бисмо страховито расли“, истакао је Вучић.

Председник је, одговарајући на питање да прокоментарише изјаву председника странке Србија центар Здравка Поноша који је рекао да опозиција мора да критикује Вучића на случају Бањска, рекао да је он један од оних држављана Србије који траже оштрије мере против сопствене земље.

„Ти политички јањичари увек морају да буду снажни и јачи у својим захтевима, па је зато тражио критиковање. И уместо да размишљате о томе како да помогнете својој земљи, ви размишљате како да своју земљу уништавате, разарате и њене легитимне и легалне представнике“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да људи виде у тешким тренуцима ко је увек уз свој народ а ко му први окрене леђа и ко покушава у ствари да из тога извуче некакву ситну корист.

„Фићфирићку користи за себе и ништа више од тога. За мене је свака тема важна. И за сваку тему сам спреман да говорим. И за сваку да одговарам. Да ли сам увек у праву? Сасвим сигурно да не. Да ли грешим? Па, наравно да грешим. Али се трудим да радим марљиво, заједно са тимом, људи који су веома озбиљни, посвећени и одговорни. Али се и трудим да помажем у својој земљи и свом народу, а не свима другима у борби против нашег народа“, закључио је Вучић.

 

Related posts

У Србији данас сунчано и топло, температура до 33 степена

Новосадска ТВ

(ФОТО) „ПОНОСАН ШТО НАША НАЦИОНАЛНА АВИО КОМПАНИЈА ДИРЕКТНО ЛЕТИ ЗА ЊУЈОРК“ – Вучић од данас у САД

Новосадска ТВ

Шумски караван у Основној школи „Никола Тесла“

Новосадска ТВ